Actiunea Laptelui de Capra si a Produselor Derivate in Santatatea Umana

Extras din referat Cum descarc?

Istoric
Capra este unul dintre cele mai vechi animale domesticite de om. Oamenii au consumat produse de capra de acum 10.000 de ani, primele atestari venind din zona Iranului. Faraonii egipteni erau ingropati in piramide in care se gaseau produse pe baza de lapte de capra, pentru ca acestia le considerau comori care ii vor ajuta sa treaca in lumea de dincolo. Laptele de capra este mult mai consumat la ora actuala decat cel de vaca, indiferent de continent.
Laptele de capra - leac stravechi
Se stie ca laptele de capra este mai sanatos decit cel de vaca?
Inca din vechime a fost cunoscut acest leac cu actiune lenta, dar sigura pentru multe suferinte. Este intaritor si hranitor. Prin compozitia lui, mai bogata in substante benefice decit cel de vaca, laptele de capra are si rolul de a preveni multe boli grave. Pe deasupra, opreste evolutia cancerului. Se gaseste greu, e adevarat, dar daca aveti ocazia sa va aprovizionati cu acest lapte, nu ezitati. In numai citeva zile, o sa-i simtiti efectele terapeutice. Veti fi mai fortifiati, mai cu pofta de viata. Intocmai ca locuitorii de pe inaltimile Caucazului, cei mai longevivi oameni de pe planeta.
Ideal pentru oase 
Chiar daca sint mai putin agreate de crescatorii de animale, pentru ca sint neastimparate si stricatoare, caprele sint cele care dau cel mai sanatos lapte.Acest lapte fortifica organismul si intareste imunitatea naturala in TBC (in special cu localizare pulmonara), anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere in greutate, cancere in forme incipiente, convalescente, afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primavara. Specialistii spun ca laptele de capra previne, prin aportul de minerale, anemia si demineralizarea osoasa. Actioneaza ca un medicament, inlaturind slabiciunea, redind vigoarea si optimismul si ajutind organismul sa lupte cu boala. Administrarea preventiva ii face pe cei bolnaviciosi din fire sa devina mai rezistenti la virozele de sezon sau sa suporte mai usor eventualele imbolnaviri contagioase, ii fereste pe adolescenti de epuizare fizica si ii ajuta pe copiii distrofici sa se dezvolte normal. 
Speranta in tratarea cancerului 
Laptele de capra, spre deosebire de laptele de vaca, contine un acid organic puternic care s-a demonstrat ca opreste evolutia cancerului aflat in stadiul incipient, dar are efecte benefice si in unele cazuri terminale, cu metastaza osoasa. In tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma in reprize scurte de 2-3 zile. Pentru astm, se fierbe lapte de capra cu flori si frunze de pastirnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc si dupa 30 de minute se beau cite 100-200 ml, de 3-5 ori/zi. Laptele de capra se apropie mult de cel uman si se poate consuma fara riscul imbolnavirii pe care il prezinta deseori laptele de vaca. Medicina naturista recomanda laptele de capra rosie, deoarece capra neagra atrage soarele, iar cea alba il respinge. Contra sterilitatii, se foloseste o reteta cu lapte de capra. Vreme de 49 de zile, se bea dimineata, la rasaritul soarelui, si seara, la apusul soarelui, cite o cana de lapte de capra proaspat muls, in care se adauga doua linguri de suc obtinut prin stoarcerea tulpinilor proaspete de naprasnic.
Citeva contraindicatii !
Pentru ca are un continut ridicat de grasimi, laptele de capra nu se administreaza fara avizul medicului persoanelor carora alimentele grase le dauneaza (obezi, hipertensivi, persoane cu probleme hepatice). Persoanele cu afectiuni pulmonare sau cei care au renuntat la fumat, daca nu au astfel de restrictii, pot consuma un litru zilnic, nediluat, timp de minim 14 zile. In scop curativ si preventiv, cura cu lapte de capra fiert dureaza intre 14-90 zile, cite 2-3 cani zilnic. Pentru copii, laptele de capra se dilueaza cu lapte de vaca, iar pentru adultii predispusi la diaree sau cu ficat sensibil, in prima saptamina din cura se administreaza amestecat in parti egale cu lapte de vaca. Gustul specific, care nu este pe placul oricui, poate fi imbunatatit cu miere de albine. Dupa primele 14 zile, rezultatele sint vizibile: reapare culoarea in obraji, dispar oboseala si depresia, creste rezistenta la efort, apare cresterea in greutate si o stare generala mai buna. 
Laptele preferat in UE
Includerea laptelui de capra, normal sau imbunatatit in calciu, in dieta favorizeaza utilizarea digestiva si metabolica a fierului, calciului, magneziului si fosforului si depozitele lor in organele tinta. Alaturi de laptele si brinza de capra, are proprietatea de a trata afectiuni pulmonare, cardio-vasculare si intestinale, si laptele de magarita. Iar in Asia si in Caucaz, laptele de zebu. Produsele din lapte de capra sint foarte apreciate in Uniunea Europeana si in special in Franta, unde a fost inregistrat brevetul cu numarul 2530952, care indica faptul ca laptele de capra este si un bun stimulator de crestere a parului. Dar mai este folosit si in hranirea bebelusilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Actiunea Laptelui de Capra si a Produselor Derivate in Santatatea Umana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!