Monitoare Touchscreen

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Abstract. Monitoarele touchscreen sunt monitoarele ce au un ecran senzitiv care permite interactiunea cu sistemele informatice direct prin atingere, fara a mai fi necesare echipamente aditionale, cum ar fi tastatura si mouse-ul. Tehnologia touch folosita in constructia acestor monitoare este cea capacitiva sau resistiva Senzorul capacitiv a fost testat in regim de laborator si a functionat fara degradari notabile ale suprafetei la mai mult de 225 milioane de atingeri, iar cel resistiv la mai mult de 35 milioane de atingeri.

1 Prezentare tehnologia touchscreen

1.1 Tehnologia Capacitiva

Tehnologia capacitiva consta in aplicarea unui curent de mica intensitate asupra unui electrod special amplasat pe marginea ecranului. In momentul in care utilizatorul atinge ecranul cu degetul se produce o mica perturbare electrica care este sesizata de interfata senzorului si apoi analizata pentru pozitionarea exacta pe ecran. In urma stabilirii pozitiei atingerii pe ecran interfata converteste datele in coordonate x/y pe care le transmite mai departe calculatorului.Interfata are rolul de a filtra semnalele parazite si este reglata pentru interactiunea numai cu un corp uman astfel incit sunt eliminate atingerile accidentale cu alte obiecte sau perturbari produse de impuritati ori lichide.

Senzorul este constituit din mai multe straturi:

- un strat conductiv.

- suportul de sticla.

- un strat conductiv.

- electrodul senzor-ului.

- strat transparent protector ,,Clear Tek" care inbunatateste rezistenta la uzura si protectia.

Figura 1

Tehnologia capacitiva ClearTek ofera o acuratete si o sensibilitate deosebita a atingerii utilizatorului, avand in acelasi timp si o durabilitate remarcabila. ClearTek ofera rezistenta la zgarieturi, lichide, substante chimice abrasive, impotriva depunerii prafului.Un sensor ClearTek a fost testat intr-un mediu de laborator rezistand la peste 225 de milioane de atingeri fara o degradare semnificativa a suprafetei.*Tehnologia capacitive ClearTek este solutia touch preferata pentru aplicatiile ce necesita o atingere rapida si precisa. Senzorul plat capacitiv Profile incorporeaza tehnologii avansate de constructie si fabricatie ce au ca rezultat un design suplu, fin, ce asigura o instalare rapida in monitoarele plate si moni-toarele plate MicroTouch CRT. Robustetea monitoarelor touch ClearTek este datorata unei peliculei transparente care mareste considerabil durabilitatea suprafetei marind rezistenta la zgarieturi si substante, materiale abrasive. Aplicatiile in care este folosita aceasta tehnologie sunt kiosk-urile, ATM-urile, punctele de vanzare, echipamentele industriale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monitoare Touchscreen.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 478 cuvinte
Nr caractere:
9 108 caractere
Marime:
111.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Grafică Computerizată
Tag-uri:
tehnologie, senzor, suprafata
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!