Modelul de referința ISO-OSI

Extras din referat Cum descarc?

La inceputul anilor 1980, ideea de retea devine din ce in ce mai populara printre ingineri, care au inteles ca fara o standardizare a tehnologiei retelelor, dezvoltarea acestui concept va fi condamnata la esec.
Astfel, in 1984, specialistii de la Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) au creat un model de retea care sa poata ajuta companiile sa dezvolte retele capabile sa lucreze impreuna. Acest model a primit numele OSI (Open Systems Interconnection Basic Reference Model), devenit disponibil imediat. [1]
Modelul ISO/OSI (vezi figura 1) este un model de comunicare a datelor pe niveluri (straturi), cu nivelul fizic la nivelul cel mai de jos si cu protocoalele de aplicatie in straturile superioare. El este unanim acceptat ca baza pentru intelegerea modului in care opereaza o stiva de protocoale iar, in particular, este un model de referinta foarte util pentru compararea diferitelor stive de protocoale pentru retele.
Acest model are 7 niveluri, fiecare nivel asigurand un set de functii pentru stratul imediat superior si bazandu-se pe functiile asigurate de stratul imediat inferior.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelul de Referinta ISO-OSI.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!