Modelarea Parametrica a Coloanei de Distilare si a Dispozitivelor Auxiliare

Extras din referat Cum descarc?

REZUMAT
Lucrarea isi propune sa realizeze modelarea 3D a coloanei de distilare, parte componenta a instalatiei de distilare cu talere precum si a dispozitivelor auxiliare. Realizarea modelarii s-a efectuat cu ajutorul software-ului Autodesk Inventor versiunea 10. Acest software dispune de functiile necesare care sa permita o vizualizare tridimensionala pe baza elementelor componente a intregii instalatii de distilare. 
INTRODUCERE
Proiectarea componentelor s-a realizat in programul de proiectare Autodesk Inventor versiunea 10. Modelarea pieselor 3D in Autodesk Inventor are la baza realizarea schitei 2D - ale carui elemente apartin unui plan unic. Schitele cuprind diferite elemente geometrice cum ar fi: linii, arcuri, cercuri, dreptunghiuri, poligoane, racordari, suplimentate cu constrangeri si dimensiuni aplicate acestora. La generarea entitatii solide s-au utilizat o parte din comenzile de modelare specifice softului, cum ar fi: extrudare, revolutie, gaurire, filetare interioara si exterioara, racordare 3D, tesire, generare de corpuri cu pereti subtiri etc.
ANALIZE SI ABORDARI ALE TEMEI PROPUSE
Prezenta lucrare are drept scop modelarea tridimensionala a partilor componente ale coloanei de distilare de la instalatiei de distilare cu talere si a dispozitivelor auxiliare. Modelarea tridimensionala permite vizualizarea spatiala a elementelor din componenta si permite o usoara intelegere a principiului de realizare a distilarii. 
La distilare se utilizeaza un echipament complex format din subansamble cu functii diferite. Dintre elementele componente face parte coloana de dsitilare.
Coloana de distilare este prinsa la partea superioara a blazei de distilare prin intermediul unei asamblari cu flanse. Acest tip de asamblare permite o interventie rapida in caz de avarie sau deteriorare a elementelor componente ale talerelor (clopotei, supape etc.). Coloana de distilare are sase talere cu clopotei; alimentarea cu vapori de amestec etanol-apa se face printr-un racord aferent fiecarui clopotel. Numarul de talere determina un anumit grad de separare a amestecului. In dreptul fiecarui taler se afla cate un robinet utilizat pentru prelevare de probe.
In lungul coloanei temperatura variaza de la temperatura de fierbere a reziduului, apropiata de temperatura de fierbere a componentului greu volatil, la temperatura de condensare a distilatului, apropiata de temperatura de fierbere a componentului usor volatil. Amplasarea celor cinci termocupluri pe coloana de distilare permite monitorizarea temperaturii.
Dupa generarea modelului de baza, modelul de tip solid se construieste prin adaugarea de entitati solide care adauga sau elimina material. Aceste entitati sunt generate pe baza unor schite definite intotdeauna intr-un plan de schitare, plan ce va trebui definit.
Piesele generate cu ajutorul softului au fost integrate in subansamble sau intr-un ansamblu. Realizarea asamblarii s-a efectuat prin impunerea de constrangeri care definesc relatiile dintre subansamble, cu respectarea ordinii de asamblare. La aplicarea constrangerilor numarul de grade de libertate al componentei se reduce in functie de tipul constrangerii necesare. O componenta caruia i s-au eliminat toate gradele de libertate este o componenta total constransa sau fixata. 
Materialul pentru fiecare piesa modelata a fost selectat ulterior modelarii prin activarea comenzii Color din Standard Bar a meniului principal din Autodesk Inventor.
Generarea tridimensionala s-a efectuat pornind de la schita 2D a componentelor. In continuare sunt prezentate partile componente ale coloanei de distilare si etapele generarii.
Subansamblul coloana de distilare - Fig. 1
Componente :
- cilindru
- vizoare (7 buc.)
- robinete de preluare a probelor (5 buc.)
- termocupluri (5 buc.)
- flanse (2 buc.)
- racorduri (6 buc.)
Modelare :
- schitarea unui contur de baza (cerc R125)
- extrudare cu adaugare de material (840 mm) 
- s-a generat un plan tangent la cilindru in care 
s-au desenat cercuri cu O80
- s-au realizat tronsoane pe care s-au montat cele 7 vizoare
Fig. 1
Modelare ansamblu clopot disc - Fig. 2
- realizare prin REVOLVE si ansamblare finala a urmatoarelor componente: 
- clopot 
- taler 
- deversor. 
Fig. 2
Modelare vizor (7 bucati) - Fig. 3
- schitare contur de baza (cerc Dext : O125,Dint O80)
- schita canale de strangere (6 bucati)
- extrudare pe 30 mm
Modelare lentila: O100/grosime 4 mm
Modelare garnitura etansare (Dext O 100, Dint O80/grosime 4 mm) 
Fig. 3


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea Parametrica a Coloanei de Distilare si a Dispozitivelor Auxiliare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!