Efecte Atmosferice Photoshop

Extras din referat Cum descarc?

Editarea imaginilor cuprinde procesul de schimbare a unei imagini , fie ea o fotografie digitala, analogica sau ilustratie. Editarea imaginii analogice este cunoscuta si ca retusarea fotografiilor. .
Soft-urile aplicatiile grafice pot fi grupa in editoare de grafica vectoriala si editoare de grafica raster sunt principalele instrumente cu care un utilizator poate transforma o imagine.
Programele de editare imagine sunt foarte folosite pentru retusare unei imagini pana la creerea uneia noi.
Filtrele se pot utiliza pentru curatarea si retusarea fotografiilor, cat si pentru aplicarea de efecte artistice speciale care confera imaginii dvs. aspectul unui crochiu sau tablou impresionist sau pentru a crea transformari unice utilizand deformarile si efectele de iluminare. 
Filtrele furnizate de Adobe apar in meniul Filtru. Unele filtre furnizate de dezvoltatorii terti sunt disponibile ca plugin-uri. Dupa instalare, aceste filtre plug-inuri apar in partea de jos a meniului Filtru. 
Filtrele inteligente aplicate asupra obiectelor inteligente permit utilizarea filtrele non-distructiv. Filtrele inteligente sunt stocate ca efecte de strat in paleta Straturi si pot fi reajustate in orice moment, pornind de la datele imaginii originale din obiectul inteligent. 
Pentru a utiliza un filtru, se selecteaza comanda din submeniu corespunzatoare din meniul Filter 
Caracteristici ale filtrelor
-Filtrele sunt aplicate stratului vizibil, activ sau unei selectii.
-Pentru imaginile de 8 biti pe canal, cele mai multe filtre pot fi aplicate cumulat prin intermediul galeriei de filtre. Toate filtrele pot fi aplicate individual.
-Filtrele nu pot fi aplicate imaginilor in modul Bitmap sau celor cu culori indexate.
-Unele filtre functioneaza numai pentru imagini RGB.
-Toate filtrele pot fi aplicate imaginilor de 8 biti. 
-Urmatoarele filtre pot fi aplicate asupra imaginilor de 16 biti: Lichefiere, Punct de fuga, Neclaritate medie, Neclaritate, Neclaritate accentuata, Neclaritate Caseta, Neclaritate gaussiana, Defocalizare lentile, Neclaritate de miscare, Neclaritate radiala, Neclaritate Suprafata, Neclaritate dupa forma, Corectie lentile, Adaugare zgomot, Eliminare pete, Praf & Zgarieturi, Median, Reducere zgomot, Fibre, Nor 1, Nor 2, Refractie lentile, Claritate, Claritate muchii, Claritate accentuata, Claritate Inteligenta, Claritate optimizata, Stampare, Trasare contur, Solarizare, De-intretesere, Culori NTSC, Personalizat, Filtru trece sus, Maxim, Minim si Decalaj.
-Urmatoarele filtre pot fi aplicate asupra imaginilor de 32 de biti: Neclaritate medie, Neclaritate caseta, Neclaritate gaussiana, Neclaritate de miscare, Neclaritate radiala, Neclaritate forma, Neclaritate suprafata, Adaugare zgomot, Nor 1, Nor 2, Refractie lentile, Claritate inteligenta, Claritate optimizata, Bizotare, De-intretesere, Culori NTSC, Furnizare inalta, Maxim, Minim si Decalaj.
Filtre Photoshop 
1.Filtrul Artistic
Filtrele din submeniul Artistic ne ajuta sa obtinem efecte stilistice si artistice.Aceste filtre reproduc efectele mediilor naturale sau traditionale. Toate filtrele Artistic pot fi aplicate prin intermediul galeriei de filtre.
Creion colorant -Deseneaza o imagine utilizand creioane colorate pe un fundal solid. Muchiile importante sunt retinute si li se acorda un aspect de hasura oblica neregulata; culoarea fundalului solid apare prin zonele mai netede. 
Colaj- Determina aparitia unei imagini ca si cum ar fi construita din bucati de hartie colorata taiate neuniform. Imaginile cu contrast ridicat apar sub forma unei siluete, iar imaginile colorate sunt construite din mai multe straturi de hartie colorata. 
Pensula uscata - Picteaza muchiile imaginii utilizand tehnica Pensula uscata (intre ulei si acuarela). Filtrul simplifica o imagine reducand gama de culori a acesteia la zonele culorii comune. 
Granulatie film- Aplica un tipar egal tonurilor intunecate si tonurilor medii. Un tipar mai neted si mai saturat se adauga zonelor mai luminoase. Acest filtru este util pentru eliminarea unirii amestecurilor si unificarea vizuala a elementelor din diverse surse. 
Fresca -Picteaza o imagine intr-un stil macrogranular, utilizand desene de calitate redusa, mici, rotunde si aplicate in graba. 
Stralucire neon-Adauga diverse tipuri de straluciri obiectelor dintr-o imagine. Acest filtru este util pentru colorarea unei imagini si atenuarea aspectului acesteia. Pentru a selecta o culoare de stralucire, se da clic pe caseta Stralucire si se selecteaza o culoare din instrumentul de prelevare a culorilor. 
Tencuiala -Ne permite sa selectam din diverse dimensiuni (de la 1 la 50) tipuri de pensule pentru un efect stilistic de pictura. Tipurile de pensule includ Simplu, Neregulat deschis, Neregulat inchis, Clar larg, Neclar larg si Licarire. 
Cutit de paleta -Reduce detaliile dintr-o imagine pentru a conferi efectul unei canavale pictate subtire care dezvaluie textura de dedesubt. 
Impachetare in plastic -Aplica asupra imaginii o cretare din plastic stralucitor, accentuand detaliile de la suprafata. 
Contur posterizat -Reduce numarul de culori dintr-o imagine (o posterizeaza) in functie de optiunea de posterizare pe care o setati, identifica muchiile imaginii si deseneaza linii negre pe acestea. Zonele late mari au o umbrire simpla, iar detaliile intunecate fine sunt distribuite prin imagine. 
Pasteluri brute -Aplica tuse de creta pastel pe un fundal texturat. In zonele in culori stralucitoare, creta pare groasa cu putine texturi; in zonele mai intunecate, creta pare razuita pentru a dezvalui textura. 
Intindere -Atenueaza o imagine utilizand tuse scurte in diagonala pentru a manji sau a murdari zonele mai intunecate. Zonele mai deschise devin mai stralucitoare si isi pierd detaliile. 
Burete -Creeaza imagini cu zone puternic texturate in culori contrastante, simuland efectul unei picturi cu buretele. 
Substrat -Picteaza imaginea pe un fundal texturat si apoi picteaza imaginea finala peste aceasta. 
Acuarela -Picteaza imaginea intr-un stil de acuarela utilizand o pensula medie incarcata cu apa si culoare, simplificand detaliile. In timp ce modificarile semnificative de tonuri survin pe margini, filtrul satureaza culoarea. 
2. Filtre Neclaritate 
Filtrele Neclaritate atenueaza o selectie sau o imagine completa si sunt utile pentru retusare. Acestea netezesc tranzitiile facand media pixelilor din dreptul muchiilor accentuate ale liniilor definite si zonelor umbrite dintr-o imagine.
Medie -Cauta culoarea medie a unei imagini sau selectii si apoi umple imaginea sau selectia cu culoarea respectiva pentru a crea un aspect neted.. 
Neclaritate si Neclaritate accentuata -Elimina zgomotul in cazul in care intr-o imagine survin tranzitii de culoare semnificative. Filtrele Neclaritate netezesc tranzitiile facand media pixelilor din dreptul muchiilor accentuate ale liniilor definite si zonelor umbrite. Efectul filtrului Neclaritate accentuata este de trei-patru ori mai puternic decat cel al filtrului Neclaritate. 
Neclaritate Caseta-Ofera neclaritate unei imagini pe baza valorii culorii medii a pixelilor alaturati. Acest filtru este util pentru crearea efectelor speciale. Puteti sa ajustati dimensiunea unei zone utilizata pentru a calcula valoarea medie a unui pixel specificat; o raza mai mare are ca rezultat o neclaritate mai accentuata. 
Neclaritate gaussiana -Ofera rapid neclaritate unei selectii printr-o valoare ajustabila. Gaussian se refera la o curba in forma de clopot care este generata atunci cand Photoshop aplica o medie ponderata asupra pixelilor. Filtrul Neclaritate gaussiana adauga detalii de frecventa redusa si poate produce un efect incetosat. 
Defocalizare lentile -Se adauga un efect de neclaritate intr-o imagine pentru a crea efectul unei adancimi mai inguste a campului, astfel incat unele obiecte din imagine raman focalizate, iar alte suprafete sunt neclare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Efecte Atmosferice Photoshop.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!