Efecte Atmosferice Photoshop

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4487
Mărime: 22.82KB (arhivat)
Publicat de: Nae Martin
Puncte necesare: 7
Universitatea “Petrol- Gaze “ Ploiesti Facultatea de Stiinte Economice Specializarea : Informatica Economica

Extras din referat

Editarea imaginilor cuprinde procesul de schimbare a unei imagini , fie ea o fotografie digitala, analogica sau ilustratie. Editarea imaginii analogice este cunoscuta si ca retusarea fotografiilor. .

Soft-urile aplicatiile grafice pot fi grupa in editoare de grafica vectoriala si editoare de grafica raster sunt principalele instrumente cu care un utilizator poate transforma o imagine.

Programele de editare imagine sunt foarte folosite pentru retusare unei imagini pana la creerea uneia noi.

Filtrele se pot utiliza pentru curatarea si retusarea fotografiilor, cat si pentru aplicarea de efecte artistice speciale care conferă imaginii dvs. aspectul unui crochiu sau tablou impresionist sau pentru a crea transformări unice utilizând deformările şi efectele de iluminare.

Filtrele furnizate de Adobe apar în meniul Filtru. Unele filtre furnizate de dezvoltatorii terţi sunt disponibile ca plugin-uri. După instalare, aceste filtre plug-inuri apar în partea de jos a meniului Filtru.

Filtrele inteligente aplicate asupra obiectelor inteligente permit utilizarea filtrele non-distructiv. Filtrele inteligente sunt stocate ca efecte de strat în paleta Straturi şi pot fi reajustate în orice moment, pornind de la datele imaginii originale din obiectul inteligent.

Pentru a utiliza un filtru, se selecteaza comanda din submeniu corespunzătoare din meniul Filter

Caracteristici ale filtrelor

-Filtrele sunt aplicate stratului vizibil, activ sau unei selecţii.

-Pentru imaginile de 8 biţi pe canal, cele mai multe filtre pot fi aplicate cumulat prin intermediul galeriei de filtre. Toate filtrele pot fi aplicate individual.

-Filtrele nu pot fi aplicate imaginilor în modul Bitmap sau celor cu culori indexate.

-Unele filtre funcţionează numai pentru imagini RGB.

-Toate filtrele pot fi aplicate imaginilor de 8 biţi.

-Următoarele filtre pot fi aplicate asupra imaginilor de 16 biţi: Lichefiere, Punct de fugă, Neclaritate medie, Neclaritate, Neclaritate accentuată, Neclaritate Casetă, Neclaritate gaussiană, Defocalizare lentile, Neclaritate de mişcare, Neclaritate radială, Neclaritate Suprafaţă, Neclaritate după formă, Corecţie lentile, Adăugare zgomot, Eliminare pete, Praf & Zgârieturi, Median, Reducere zgomot, Fibre, Nor 1, Nor 2, Refracţie lentile, Claritate, Claritate muchii, Claritate accentuată, Claritate Inteligentă, Claritate optimizată, Stampare, Trasare contur, Solarizare, De-întreţesere, Culori NTSC, Personalizat, Filtru trece sus, Maxim, Minim şi Decalaj.

-Următoarele filtre pot fi aplicate asupra imaginilor de 32 de biţi: Neclaritate medie, Neclaritate casetă, Neclaritate gaussiană, Neclaritate de mişcare, Neclaritate radială, Neclaritate formă, Neclaritate suprafaţă, Adăugare zgomot, Nor 1, Nor 2, Refracţie lentile, Claritate inteligentă, Claritate optimizată, Bizotare, De-întreţesere, Culori NTSC, Furnizare înaltă, Maxim, Minim şi Decalaj.

Filtre Photoshop

1.Filtrul Artistic

Filtrele din submeniul Artistic ne ajuta sa obtinem efecte stilistice şi artistice.Aceste filtre reproduc efectele mediilor naturale sau tradiţionale. Toate filtrele Artistic pot fi aplicate prin intermediul galeriei de filtre.

Creion colorant -Desenează o imagine utilizând creioane colorate pe un fundal solid. Muchiile importante sunt reţinute şi li se acordă un aspect de haşură oblică neregulată; culoarea fundalului solid apare prin zonele mai netede.

Colaj- Determină apariţia unei imagini ca şi cum ar fi construită din bucăţi de hârtie colorată tăiate neuniform. Imaginile cu contrast ridicat apar sub forma unei siluete, iar imaginile colorate sunt construite din mai multe straturi de hârtie colorată.

Pensulă uscată - Pictează muchiile imaginii utilizând tehnica Pensulă uscată (între ulei şi acuarelă). Filtrul simplifică o imagine reducând gama de culori a acesteia la zonele culorii comune.

Granulaţie film- Aplică un tipar egal tonurilor întunecate şi tonurilor medii. Un tipar mai neted şi mai saturat se adaugă zonelor mai luminoase. Acest filtru este util pentru eliminarea unirii amestecurilor şi unificarea vizuală a elementelor din diverse surse.

Frescă -Pictează o imagine într-un stil macrogranular, utilizând desene de calitate redusă, mici, rotunde şi aplicate în grabă.

Strălucire neon-Adaugă diverse tipuri de străluciri obiectelor dintr-o imagine. Acest filtru este util pentru colorarea unei imagini şi atenuarea aspectului acesteia. Pentru a selecta o culoare de strălucire, se da clic pe caseta Strălucire şi se selecteaza o culoare din instrumentul de prelevare a culorilor.

Tencuială -Ne permite să selectam din diverse dimensiuni (de la 1 la 50) tipuri de pensule pentru un efect stilistic de pictură. Tipurile de pensule includ Simplu, Neregulat deschis, Neregulat închis, Clar larg, Neclar larg şi Licărire.

Cuţit de paletă -Reduce detaliile dintr-o imagine pentru a conferi efectul unei canavale pictate subţire care dezvăluie textura de dedesubt.

Împachetare în plastic -Aplică asupra imaginii o cretare din plastic strălucitor, accentuând detaliile de la suprafaţă.

Contur posterizat -Reduce numărul de culori dintr-o imagine (o posterizează) în funcţie de opţiunea de posterizare pe care o setaţi, identifică muchiile imaginii şi desenează linii negre pe acestea. Zonele late mari au o umbrire simplă, iar detaliile întunecate fine sunt distribuite prin imagine.

Pasteluri brute -Aplică tuşe de cretă pastel pe un fundal texturat. În zonele în culori strălucitoare, creta pare groasă cu puţine texturi; în zonele mai întunecate, creta pare răzuită pentru a dezvălui textura.

Întindere -Atenuează o imagine utilizând tuşe scurte în diagonală pentru a mânji sau a murdări zonele mai întunecate. Zonele mai deschise devin mai strălucitoare şi îşi pierd detaliile.

Burete -Creează imagini cu zone puternic texturate în culori contrastante, simulând efectul unei picturi cu buretele.

Substrat -Pictează imaginea pe un fundal texturat şi apoi pictează imaginea finală peste aceasta.

Acuarelă -Pictează imaginea într-un stil de acuarelă utilizând o pensulă medie încărcată cu apă şi culoare, simplificând detaliile. În timp ce modificările semnificative de tonuri survin pe margini, filtrul saturează culoarea.

2. Filtre Neclaritate

Filtrele Neclaritate atenuează o selecţie sau o imagine completă şi sunt utile pentru retuşare. Acestea netezesc tranziţiile făcând media pixelilor din dreptul muchiilor accentuate ale liniilor definite şi zonelor umbrite dintr-o imagine.

Medie -Caută culoarea medie a unei imagini sau selecţii şi apoi umple imaginea sau selecţia cu culoarea respectivă pentru a crea un aspect neted..

Neclaritate şi Neclaritate accentuată -Elimină zgomotul în cazul în care într-o imagine survin tranziţii de culoare semnificative. Filtrele Neclaritate netezesc tranziţiile făcând media pixelilor din dreptul muchiilor accentuate ale liniilor definite şi zonelor umbrite. Efectul filtrului Neclaritate accentuată este de trei-patru ori mai puternic decât cel al filtrului Neclaritate.

Neclaritate Casetă-Oferă neclaritate unei imagini pe baza valorii culorii medii a pixelilor alăturaţi. Acest filtru este util pentru crearea efectelor speciale. Puteţi să ajustaţi dimensiunea unei zone utilizată pentru a calcula valoarea medie a unui pixel specificat; o rază mai mare are ca rezultat o neclaritate mai accentuată.

Neclaritate gaussiană -Oferă rapid neclaritate unei selecţii printr-o valoare ajustabilă. Gaussian se referă la o curbă în formă de clopot care este generată atunci când Photoshop aplică o medie ponderată asupra pixelilor. Filtrul Neclaritate gaussiană adaugă detalii de frecvenţă redusă şi poate produce un efect înceţoşat.

Defocalizare lentile -Se adaugă un efect de neclaritate într-o imagine pentru a crea efectul unei adâncimi mai înguste a câmpului, astfel încât unele obiecte din imagine rămân focalizate, iar alte suprafeţe sunt neclare.

Preview document

Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 1
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 2
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 3
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 4
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 5
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 6
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 7
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 8
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 9
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 10
Efecte Atmosferice Photoshop - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Efecte Atmosferice Photoshop.doc

Alții au mai descărcat și

Grafică și multimedia wireframe - cadre de sârmă

1.Introducere in wireframe 1.1 Reprezentarea obiectelor 3D Definitii 2D - 3D În programele de CAD, reprezentarea obiectelor 3D se face în trei...

Compresia Audio - Algoritmul MPEG 1 Layer 3

1. Standardizari. Comprimarea fisierelor sunet MPEG (Moving Picture Experts Group) împreună cu Comitetul Internaţional pentru Comprimare Audio de...

Curbe și suprafețe B-spline

B-splines sunt utilizate pe scara larga in grafica computerizata CAD pentru modelare si design deoarece poseda multe proprietati geometrice si...

Rotații

ARGUMENT: ACEST PROIECT LA INFORMATICĂ CONSTĂ ÎN PREZENTAREA ÎN LIMBAJUL DE PROGRAMARE TURBO PASCAL A UNEI PROBLEME CE ÎŞI PROPUNE SĂ EXPUNĂ CÂT...

Modelarea Parametrică a Coloanei de Distilare și a Dispozitivelor Auxiliare

REZUMAT Lucrarea îşi propune să realizeze modelarea 3D a coloanei de distilare, parte componentă a instalaţiei de distilare cu talere precum şi a...

Teoria Autocad

TASTE FUNCTIONALE: Ctrl+C (utilizata in versiunile inferioare versiunii 13) Intrerupe fortat executia comenzii. Se revine la promptul Command:...

Laborator Autocad

1.1. Introducere - Ce este AutoCAD ? AutoCAD este un ansamblu de programe de proiectare asistată de calculator, pentru computere individuale (...

Principiile și practica graphic design-ului

SECTIUNEA 1 | Limbajul designului Ce se intelege prin limbajul designului ? Asa cum un copil invata un limbaj pentru a comunica, designerul...

Ai nevoie de altceva?