Germană Modernă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In conformitate cu prevederile actualei Legi a Invatamantului, absolventii tuturor claselor de liceu vor sustine un examen oral la o limba moderna.

Prin aceasta proba se evalueaza competenta de intelegere si de comunicare (fluenta, acuratetea si vocabular adecvat contextului) in limba moderna.

Subiectele de la proba orala vor fi diferentiate in functia de numarul de ore studiu pe saptamana (1-3 ore, 4-7 ore, minoritati limba a II-a). Candidatii pot sustine si o proba scrisa din alta limba moderna decat cea de la proba orala. Obiectivele de evaluare la aceasta proba sunt capacitatea de intelegere si exprimare scrise.

Acte de limbaj Pentru a evalua competenta de comunicare orala candidatii vor fi solicitati: sa sustina un dialog situational (sau pe baza de suport vizual) in cadrul caruia: sa prezinte / sa se prezinte; sa accepte / sa refuze; sa dea sau sa ceara ajutor / informatii / indicatii; sa multumeasca / sa raspunda la scuze; sa se scuze / sa raspunda la scuze; sa exprime o rugaminte in diferite registre (formal / informal); sa exprime opinii / sentimente / emotii / preferinte / dorinte / regret / intentie / nemultumire / ezitare etc.

sa comenteze sau sa rezume un text cunoscut (1-3 ore/sapt. ) sau la prima vedere (4-7 ore/ sapt. ). Textul nou nu va depasi ca dificultate textele studiate.

sa descrie, sa nareze, sa dea argumente clare asupra unei teme prin referire ori la un text studiat, mentionat in tematicile din programa, ori la propria experienta.

Pentru proba scrisa candidatii vor fi solicitati: sa abordeze corect tema data; sa stabileasca asociatii si relatii de cauzalitate si determinare; sa formuleze in scris un discurs coerent si logic; sa foloseasca un bagaj lexical adecvat si constructii gramaticale corecte in transmiterea mesajului scris.

Structuri Se va urmari capacitatea candidatilor de a folosi corect si adecvat structurile lexicale, morfologice, sintactice si semantice studiate.

Verificarea cunostintelor de gramatica nu constituie un scop in sine, ele fiind apreciate ca instrument integrator in transmiterea mesajului.

Se recomanda parcurgerea elementelor de gramatica prezente in manualele de la pct. C. 2. TEME Teme generale de comunicare: Alltag (Familie, Schule, Freizeit, Hobbies, Essen un Trinken, Mode und Kleidung, Probleme der Jugendlichen, Gesundheit, Einkaufen, Reisen, Sport, Ferien, Urlaub, Wandern) Charakterisierung und Beschreibung von Personen Heimat. Dorf und Stadt: Vor-und Nachteile Wirklichkeit und Phantasie, Geschichte und Wahrheit Gefuhle: Freundschaft, Hilfsbereitschaft, Liebe, Stolz und Eitelheit Frieden und Krieg, Menschlichkeit, Verantwortung Ideale, Vorbilder Umwelt und Umweltschutz Landeskunde Berufe 2. Temele de la pct. C. 1 sunt cuprinse in urmatoarele texte din manuale: Din Limba germana, clasa a VIII-a, autori Lidia Eremia si Mioara Savinuta, ed. 1996 si urm.

Stadtbummel Aurel ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Germana Moderna
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
750 cuvinte
Nr caractere:
4 053 caractere
Marime:
10.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba Germană
Predat:
la gimnaziu
Sus!