Zona turistică Mehedinți Cerna

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Zona cuprinsa intre limitele Valea Cernei, Valea Motrului si soseaua ce face legatura intre orasele Motru si Drobeta Tr. Severin se afla in partea de SV a Romaniei, ocupand teritoriul judetului Mehedinti si extrema vestica a judetului Gorj. Mini-nucleul turistic, apreciat in principal pentru monumentele naturale carstice, este situat in calea magistralei 900 feroviare, care face legatura intre Bucuresti si Timisoara, cu o importanta statie la Baile Herculane, fapt care ii atesta accesibilitatea pe calea ferata, cel mai sigur si ieftin mod de a calatori spre Mehedinti.

Municipiul Drobeta Turnu Severin reprezinta polul administrativ al acestei regiuni, precum si al judetului Mehedinti.

Obiectivele adiacente acestei regiuni in plin curs de dezvoltare pun oarecum in umbra Muntii Cernei, Muntii Mehedinti si Podisul Mehedinti, in imediata apropiere situandu-se Cazanele Dunarii, Cheile Nerei, Manastirea Tismana etc. Statiunea Baile Herculane, cea mai vizitata de turisti din sud-vestul Romaniei, introduce turistul in lumea de mister a Mehedintiului, prin impresionantul abrupt al muntelui Domogled, devenit rezervatie naturala complexa, si prin micile grote spectaculoase din jurul statiunii. Insa turistul dornic de a descoperi impresionantele monumente naturale calcaroase se va indeparta de tumultul de la Herculane si va intra in imparatia de piatra a muntelui prin locuri ca Valea Tesnei, Cascada Vanturatoarea, Cheile Corcoaia, Pestera Topolnita etc. Obiectivele din Mehedinti nu sunt accesibile oricarui aventurier, ci numai aceluia care cunoaste regulile de baza ale drumetiei montane si care este familiarizat cu relieful, hidrografia, clima, vegetatia, si fauna specifice locurilor. Acest lucru a facut ca monumentele naturale din Mehedinti sa nu fie alterate de turisti indisciplinati, in urma carora raman urme care de obicei nu sunt placute ochiului iubitorului de natura. Asadar, la drum!

Cerna izvoraste de la intersectia a patru subdiviziuni ale Carpatilor Meridionali: Retezat, Godeanu, Valcan si Mehedinti, debutand cu o spectaculoasa zona de chei ce poarta numele etalon de Izbucul Cernisoarei, niste locuri extrem de izolate, dar care sunt in calea viitoarei sosele alpine care va face legatura intre Herculane si Petrosani, prin Pasul Jiu-Cerna. Izbucul Cernisoarei se afla la aproximativ 60 de km de Herculane (statiune aflata de asemenea pe Valea Cernei), dar drumul in lucru nu permite accesul auto decat pe 40 de km, pana la Cerna-Sat, o localitate situata splendid la poalele masivului Godeanu. Accesul se mai poate face si dinspre Valea Jiului, urcand cu masina pina la Campul lui Neag, apoi continuand pe jos, pe drumul forestier, cale de o zi-lumina de vara. In zona nu exista unitati de cazare, deci cortul este cea mai buna solutie. Ajunsi in Cerna-Sat, nu putem lasa la o parte Cheile Corcoaiei, spectaculos monument natural construit de raul Cerna, situat chiar la marginea localitatii, si nici Lacul Valea lui Iovan, de acumulare, de obicei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Zona Turistica Mehedinti Cerna
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 623 cuvinte
Nr caractere:
12 281 caractere
Marime:
14.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
mehedinti, turism
Predat:
la liceu
Sus!