Vulcanii noroiosi

Extras din referat Cum descarc?

Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici reprezinta una dintre cele mai interesante rezervatii mixte (geologica si botanica) din Romania, protejata inca din anul 1924, care se intinde pe o suprafata de 30ha. Platoul Paclele Mici constituie o rezervatie naturala ce se intinde pe circa 10ha, obiectul protectiei fiind peisajul impus de relief si doua specii de plante halofile (organisme care se desfasoara intr-un mediu sarat) Nitraria Schoberi- Gardurarita si Obione Verrucifera, aflate aici la limita vestica a arealului lor de vegetare.
Platoul Paclele Mari se afla la cativa km, spre nord-est. Numele este legat de de dimensiunile foarte mari ale celor trei vulcani principali, care se situeaza in centrul platoului. Si acest platou este considerat rezervatie naturala protejata si se intinde pe circa 20ha. -inexistenta unor panouri de avertizare pentru turisti de existenta plantelor (Nitraria Schoberi- Gardurarita si Obione Verrucifera) si animalelor (scorpioni si termite) protejate III Scopul 1. Obiective (pe termen scurt) : -cereri pentru autoritati de a amplasa in zona vulcanilor a unor panouri de avertizare a turistilor: >nu este permis sa se arunce diverse obiecte in craterele acestora >existenta unor plante si animale protejate 2. Obiective (pe termen mediu) : -prezentarea proiectului in scoli -crearea de pliante cu scopul de informare a populatiei despre rezervatie 3. Obiective (pe termen lung) : -cereri pentru autoritati de a facilita accesul spre rezervatie, prin asfaltarea portiunilor de drum pietruit si de amplasarea de indicatoare spre a usura drumul spre rezervatie IV Explorare directa: Itinerariu: Accesul la Vulcanii noroiosi este simplu, dar aproape nemarcat. Pornim din orasul Buzau pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., pana in localitatea Satuc, unde o luam dreapta spre Berca. Dupa ce am traversat raul Buzau, drumul se ramifica din nou. De aceasta data o luam spre stanga, si din nou dreapta dupa numai cateva sute de metri urmand indicatorul spre Chiliile (lasand la stanga drumul spre Manastirea Ratesti). Parcurgem circa 10 Km pana la urmatoarea intersectie, unde o luam iar dreapta, si de unde mai avem de mers comform indicatorului 5, 5 km pina la Vulcanii noroiosi. Un ultim indicator il intalnim la numai 2km., de vulcani. Aici daca facem la stanga trecand peste un pod ajungem la Paclele Mari, iar daca megem inainte si parcam masina la magazinul mixt de la sonde, dupa care urcam dealul dam de Paclele Mici.
V Rezultate -Pozitie geografica: Paclele Mari -coordonate 45 2023N, 26 4233E : Paclele Mici -coordonate 45 2130N, 26 4246E. -Relief: la marginea satului Berca exista un platou argilo-nisipos care a rezultat din slabe eruptii noroioase. La cca. 10 km, pe stanga drumului pietruit, se afla platoul Paclele Mici, unde exista cel mai mare numar de vulcani ce au conuri, cratere cu dimensiuni extrem de variate, precum si o morfologie complexa ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Vulcanii noroiosi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Panorame la 360 de grade cu Vulcanii Noroiosi : http://www.csvd.ro/panoblog/360-romania/lanscape-and-scenery/the-muddy-volcanoes-of-romania/
Alte informatii si poze : http://www.xplorio.ro/vulcanii-noroiosi-romania-rupta-din-luna/ 
http://www.itinerar.ro/Vulcanii/


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!