Valorificarea Potentialului Turistic din Judetul Timis

Extras din referat Cum descarc?

Asezare geografica:
Judetul Timis este situat in extremitatea vestica a Romaniei, in bazinul raului Timis, la granita cu Iugoslavia si Ungaria.
Nivelul de dezvoltare economico-sociala:
Industria judetului Timis este puternica si diversificata fiind sustinuta de traditie, localizarea vestica a judetului, precum si forta de munca inalt calificata, atuuri, care sunt confirmate de prezenta numeroasa aici a investitorilor, autohtoni si straini. Din cele peste 23.000 de firme inregistrate la Registrul Comertului, in judetul Timis sunt prezente mai mult de 4.000 de firme cu capital strain, din care cca 600 au investit direct in productie. Conditiile speciale ale judetului Timis, traditia antreprenoriala existenta in zona, mentalitatea occidentala a locuitorilor si spiritul de initiativa nealterat in perioada comunista, pozitia geografica, standardul de viata al populatiei care, in partea vestica, este mai ridicat fata de restul tarii precum si capacitatile de capitalizare relativ crescute de aici, favorizeaza dezvoltarea continua a sectorului de intreprinderi mici si mijlocii.
Caile de acces:
Transport aerian: La 1 noiembrie 1980 a fost inaugurat aeroportul international Timisoara, care asigura transportul aerian de calatori si de marfuri.
Transport feroviar: S-a dezvoltat din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in prezent Timis avand o retea densa de cai ferate. Linia Jimbolia-Timisoara a fost construita in 1857 si are o lungime de 787 km, detinand locul 1 pe tara. Cele mai importante cai ferate sunt magistralele internationale Bucuresti-Velika-Belgrad si Bucuresti-Stamora/Moravita-Belgrad si magistrala nationala Timisoara-Iasi.
Transport fluvial: Canalul Bega este singurul curs navigabil dintre raurile interioare ale tarii.
Transport rutier: Zona este traversata de drumul European E 70 de la Belgrad-Giurgiu si soseau nationala E 671 Timisoara-Oradea. Exista numeroase noduri rutiere la Jimbolia, Buzias, Deta, Lugoj etc.
CAP.2 PREZENTAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL ZONEI.
Potentialul turistic in judetul Timis.
Turismul in judetul Timis este reprezentat de un potential natural diversificat, etajat, de la culmile plesuve ale Muntilor Poiana Ruscai pana la Campia Timisului, de varietatea faunei si florei. Pitorescul zonei montane, izvoarele de ape minerale si termale, recunoscute pretutindeni pentru calitatile lor curative, fondul cinegetic si piscicol bogat, precum si varietatea elementelor de arhitectura, arta populara si folclor asigura oferte de turism pe gustul fiecaruia.
Servicii de turism de afaceri sunt oferite in principalele centre urbane ale judetului si in special in municipiul Timisoara.
Turismul balnear si de agrement se poate practica in orasul statiune Buzias, in municipiul Timisoara, orasul Deta, precum si in localitatile Calacea, Teremia Mare si Lovrin.
Muntii Poiana Ruscai, cu o altitudine de peste 600 m, reprezinta o zona cu un potential turistic deosebit, dat de valoarea cadrului natural si peisagistic deosebit, zona fiind adecvata pentru recreere si drumetii.
Potentialul agroturistic ridicat, din zona rurala, determina deja organizarea si crearea ofertelor de pensiune si produse turistice adecvate in special in raza comunelor Margina, Curtea, Pietroasa si Tomesti care, prin pastrarea traditiilor specifice si asezarea in zona premontana si montana sunt intr-o pozitie favorizata, fac bogata viata culturala, desfasurata pe aceste meleaguri


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic din Judetul Timis.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!