Uruguay

Extras din referat Cum descarc?

o Numele oficial : Republica Orientala Uruguay
o Capitala statului este Montevideo cu 1325968 locuitori (2004).
o Este o republica prezidentiala.
o Deviza: Libertad o muerte
o Imn national: Himno Nacional Uruguayo
o Oras principal Montevideo
o Limba oficiala spaniola castellana
o Sistem politic Republica (sistem prezidential)
-Presedinte Tabare Vazquez Rosas
- Vicepresedinte Rodolfo Nin
o Independenta 25 august 1825 (fata de Brazilia) 
o Suprafata 
- Total 176.215 km2 
- Apa (%) 1,5
o Populatie 
- recensamant 2002 3.399.237 loc.
- Densitate 19 loc./km2
o Moneda : Peso uruguaian 
Moneda oficiala este pesosul, cu subdiviziunea centavos (1 Cub$ = 100 centavos).
o Fus orar UTC - 3
o Domeniu Internet .uy
o Prefix telefonic +598
o Clima este blanda, cu temperaturi medii de 13? Celsius.
- Este o tara cu regim democratic, puterea executiva fiind exercitata de Presedintele Republicii si Consiliul de Ministri (mandat de 5 ani), cea legislativa de Adunarea Generala (Senat - 31 membri si Camera Reprezentantilor - 99 deputati), iar cea judecatoreasca de Curtea Suprema de Justitie.
- Sistemul educativ - oficial este laic, gratuit si obligatoriu, rata de alfabetizare fiind de 96,2 %.
- Constitutia garanteaza libertatea de cult (56,2 % catolici, 2 % protestanti, 1,7 % evrei, 40,1 % atei).
- Limba oficiala este spaniola.
- Unitatea monetara este peso-ul uruguayan (curs de schimb cca. 24 pesos/1 dolar SUA).
- Clima este benigna, iar mediul inconjurator nesemnificativ contaminat.
- Are o suprafata de 176.215 km2 si o populatie de cca. 3,4 milioane locuitori (cca. 42 % in Montevideo - capitala tarii).
Etimologie. Numele "Uruguay" vine din limba Guarani, si are posibil mai multe intelesuri. Unele posibilile versiuni ale cuvantului sunt:
-"Raul tarii urilor": versiune atribuita lui Felix de Azara, care sugereaza ca numele tarii provine de la o mica pasare numita uru, nativii de pe malurile raului Uruguay
-"Raul chanchilelor colorate": interpretare poetica atribuita lui Juan Zorrilla de San Martin.
-"Raul Melcilor": intrepretare atribuita unui colaboratorator al echipei lui Felix de Azara (arugua, "melc", si y, "apa")
-"Raul celor ce aduc hrana": versiune anonima larg popularizata, din momentul descoperirii unui document vechi scris de carugarul iezuit Lucas Marton.
Populatia - in proportie de pana la 88% descendenti europeni. Mai putin de 2/3 din populatie se declara Romano-Catolici.
Uruguayul este o tara de neta traditie hispanica, fara conflicte rasiale, religioase sau de alta natura. Ofera unul dintre cele mai inalte grade de securitate din America Latina si Caraibe, desi in ultima perioada s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii, indeosebi in randurile adolescentilor.
I. Pozitia geografica
Uruguay (Numele oficial in spaniola Format:Lang-es; API: /re'pu?lika orjen'tal del uru'?waj/, Republica Orientala Uruguay) e o tara localizata in partea sud-estica a continentului sud-american, cu acces la Oceanul Atlantic. Are o populatie de 3,3 milioane, din care 1,7 milioane traiesc in capitala Montevideo si in aria sa metropolitana.
La nord e marginita de Brazilia, si de Argentina pe malul ambelor rauri Uruguay si Rio de la Plata. La sud-est e marginita de oceanul Atlantic. Ca dimensiuni e a doua tara dintre cele mai mici din America de Sud, e mai mare doar decat Suriname.
Montevideo este situat in sudul tarii, in partea nordica a foarte largului estuar al raului Plata, la 193 km departare de Buenos Aires, situat in partea sudica. Coordonatele geografice sunt 34.5? S, 56?W.
Conform unei vechi legende, orasul isi datoreaza numele unui marinar portughez, care ar fi strigat "Monte vide eu" ("Eu vad un munte"), atunci cand, fiind de serviciu la catarg, ar fi zarit pentru prima data colina pe care astazi sta orasul.
18 de Julio, principalul bulevard al orasului si unul dintre cele mai frumoase din America de Sud, leaga Piata Independentei, care este la intersectia dintre Ciudad Vieja (cartierul istoric) si restul orasului, de cartierul Cordon.


Fisiere in arhiva (1):

  • Uruguay.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!