Ungaria, Membra Uniunii Europene

Extras din referat Cum descarc?

Ungaria
Date generale:
Capitala(si cel mai mare oras): Budapesta
Limbi oficiale : maghiara
Sistem politic: republica parlamentara 
Aderare U.E.: 2004
Suprafata 93,030 km2 (locul 109)
Populatie 10.020.000 (locul 79)
Moneda Forint (HUF)
Fus orar UTC+2/+3
Cele cinci elemente specifice Ungariei:
1.Papricasul este un tribut adus paprikai (cea pe care noi o cunoastem ca fiind boia de ardei), condimentului care a adus gloria bucatariei maghiare. Putine feluri de mancare traditionale unguresti sunt private de prezenta dulceaga sau iute, dupa caz, si de culoarea rosie, specifice paprikai. Si nicio paprika nu este mai celebra decat cea de Szeged, locul in care s-a nascut Paprikas Csirke, papricasul de pui.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 4 lingurite de smantana
- 2 linguri de boia de ardei dulce
- 1 lingurita de boia de ardei iute
- 1 lingura de faina
- 1,5 litri supa de pui
- 1 lingura de ulei
- 1 ceapa
- 4 lingurite pasta de ardei iute (optional)
- sare si piper
Preparare:
1. Primul secret al acestei versiuni de papricas este supa de pui. Faceti o supa de pui (sau folositi una gata facuta) la a carei fierbere, alaturi de carne de pui si zarzavaturi, adaugati o ceaps fripta usor pe plita sau intr-o tigaie de teflon fara grasime. Ii va da un gust dulce si usor afumat supei. Daca nu aveti supa de pui, faceti una din cuburi, la care adaugati ceapa si o lingura de ulei. Atentie insa la concentratie! In mod normal se adauga 1 cub la fiecare jumatate de litru de apa. Deoarece supa va scadea mult la prepararea papricasului, folositi doar 2 cuburi pentru 1,5 litri de apa pentru a nu sara prea tare mancarea. Al doilea secret este extragerea grasimii de pui din piele pentru a da un plus de gust. Scoateti pielea de pe pulpe si taiati-o in patratele. Puneti pielea de pui la rumenit intr-o lingura de ulei de floarea soarelui. Prajiti usor la foc mic pana cand toata grasimea din piele a iesit si aceasta prinde a se rumeni. Strecurati grasimea obtinuta.
2. Incingeti uleiul si grasimea de pui intr-o cratita suficient de intinsa incat sa incapa toate cele patru pulpele, una langa alta, si prajiti-le usor pe ambele parti.
3. Adaugati in cratita boiaua de ardei (dulce si iute) si faina si prajiti-le usor. Atentie sa nu le ardeti!
4. Stingeti totul cu supa de pui racita.
5. Acoperiti cratita si fierbeti la foc mic timp de 30 minute pana cand carnea este fiarta si zeama s-a transformat intr-un sos rosu si cremos. Potriviti de sare si piper.
6. Ultimul secret pentru obtinerea unei creme fine este strecurarea papricasului pentru indepartarea eventualelor cocoloase.
Serviti papricasul fierbinte in felul urmator: plasati cate o pulpa de pui in fiecare farfurie, turnati sosul peste si adaugati cate o lingurita de smantana. Optional adaugati cate o lingurita de pasta de ardei iute. Papricasul de pui se mananca fie cu paine, fie cu galuste de gris adaugate la sfarsit ca sa nu le "murdariti".


Fisiere in arhiva (1):

  • Ungaria, Membra Uniunii Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.cevabun.ro
http://www.cinemagia.ro/
http://www.mediafax.ro
http://www.tvl.ro
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83
http://www.wikipedia.org/
http://www.ziuaveche.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!