Ungaria

Extras din referat Cum descarc?

POZITIE GEOGRAFICA
Ungaria este situata in partea centrala a Europei si ocupa o mare parte din zona mai coborata a lantului alpino-carpatin, denumita Depresiunea Panonica.
LIMITE
- Sud - Serbia
- Sud - Vest - Croatia si Slovenia 
- Vest - Austria 
- Nord - Slovacia 
- Nord - Est - Ucraina 
- Est - Romania
RELIEF
- Relieful predominant al Ungariei este jos, in cea mai mare parte de campie. Muntii ocupa intinderi reduse si au inaltimi mici : Matra ( cu 1014 m, cea mai mare inaltime) si Bukk ( 958m ) in nord, M-tii Bakony in vest si Mecsek in sud. Ei sunt inconjurati de dealuri joase, care coboara spre campie.
- Campia Panonoica, acoperind depresiunea cu acelasi nume, cuprinde o portiune mai mica in nord-vest(Kiss Alfold) si o portiune mai intinsa in centru si est,denumita Alfold, strabatuta de Dunare si Tisa.
CLIMA
Clima dominanta este cea continentala, caruia se datoreaza in primul rand si prezenta celor 4 anotimpuri.
Verile in general sunt secetoase, iar cele mai mari cantitati de precipitatii cad in cadrul sezonului de iarna, acestea cazand sub forma de ninsoare sau ploaie. 
Pe timp de vara temperaturile sunt situate intre valorile de 25 - 39?C.
Cantitatea de precipitatii in cadrul tarii este medie, acesta fiind situat in jur de 500 - 1000 mm anual. 
Tara este dominata de catre vanturile de nord, iar temperaturile medii anuale se situeaza intre 10 - 12 ?C.
HIDROGRAFIE
Dunarea dreneaza intreaga suprafata a tarii. In Kiss Alfold curge raul Raba, iar Alfoldul este strabatut de Tisa, care primeste ca afluenti principali Somesul, Crisul si Muresul. In sud curge Drava, care formeaza granita cu Croatia.
Lacul Balaton este ca o mica " mare interioara" a Ungariei si, datorita caracteristicilor sale, este principala regiune de atractie turistica. Este legat printr-un canal de Dunare.
VEGETATIE SI FAUNA
Vegetatia predominanta este de silvostepa si stepa (denumita "pusta"), la care se adauga suprafete de paduri de foioase.
Solurile, deosebit de fertile, favorizeaza dezvoltarea unei agriculturi intensive.
POPULATIE
Populatia Ungariei, raportata la suprafata, arata o concentrare ridicata (115 loc/km2). Sporul natural este foarte redus, ceea ce face ca numarul de locuitori sa fie relative constant: 10 milione persoane.
ORASE PRINCIPALE
Debrecen, Miskolc, Szeged, Pecs , Gyor, Nyiregyhaza, Szekesfehervar , Eger, Esztergom.  Miskolc
FORMA DE STAT 
Forma de stat a Ungariei este republica.
Constitutia maghiara a fost modificata de mai multe ori, prima oara in anul 1949, schimbarea cea mai mare a fost in 1989.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ungaria.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!