Un oraș subteran - Derinkuyu

Extras din referat

In 1963, un locuitor din Derinkuyu (in regiunea Capodocia, Anatolia centrala, Turcia), darama un perete la el acasa si, a descoperit, uimit, ca dupa acela se afla o camera misterioasa pe care un o mai vazusera; camera aceasta l-a condus la alta, si aceea la alta si la alta... Descoperise intamplator orasul subteran de la Derinkuyu, al carui prim nivel poate ca a fost sapat de  hititi in jurul anului 1400 i.e.n.Arheologii au inceput sa studieze acest oras subteran fascinant parasit. Au reusit sa ajunga la patruzeci de metri de adincime, desi se considera ca ajunge la 85 de metri.
In actualitate s-au descoperit 20 de nivele subterane. Se pot vizita doar primele opt nivele superioare; celelalte sunt partial daramate sau sunt studiate de catre arheologi si antropologi.
Orasul era folosit ca un adapost de mii de persoane care traiau la subsol ca sa se apere de frecventele invazii suferite de Capodocia, in  diversele epoci de ocupatie, si tot asa de catre primii crestini.
Inamicii, constienti de pericolul care reprezinta intrarea in interiorul orasului, incercau de obicei sa scoata populatia la suprafata otravind fantanile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Un oras subteran - Derinkuyu.ppt

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!