Turismul International al Egiptului

Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 
ASEZARE GEOGRAFICA
Este situat in nordul Africii si in partea vestica a Asiei Mici, tarmurile sale fiind spalate de cele doua mari: Mediterana la nord si Marea Rosie la est. Tara controleaza canalul Suez, care leaga Mediterana de Marea Rosie.
Rolul important pe care il are Egiptul in geopolitica vine de la pozitia sa strategica ca punte terestra intre Africa si Asia, si ca punct de trecere intre Marea Mediterana si Oceanul Indian.
Vecini
Este limitata la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia.
CAPITOLUL II
OFERTA TURISTICA A EGIPTULUI
Daca alegeti Egipt ca destinatie de vacanta, nu ratati siturile arheologice si obiectivele turistice care puteti vizita si din majoritatea statiunilor turistice in cadrul unor excursii facultative organizate cu ghid, sau individual!
Recomandare pentru iubitori de natura, apa:
Marea Rosie
Numele marii nu indica culoarea apei, deci apa nu este rosie. Denumirea poate proveni de la exploziile sezoniere ale cyanobacteriei Trichodesmium erythraeum, de culoare rosie, in apropiere de suprafata apei. O alta sursa ar putea fi muntii bogati in minerale de culoare rosie aflati in apropiere
Marea a purtat de asemenea numele de "Golful Arab" in majoritatea surselor europene pana in secolul XX. Acest lucru provine din sursele grecesti mai vechi. Dupa Herodot, Strabon si Ptolemeu, toate sursele europene denumesc aceasta intindere de ape "Sinus Arabicus", rezervand denumirea de Marea Rosie pentru apele din jurul sudului Peninsulei Arabice, cunoscute astazi drept Oceanul Indian. Marea Rosie desparte Africa de Asia.
Temperatura apei ramane relativ constanta la circa 21-25 ?C, iar temperatura si vizibilitatea raman bune pana la o adancime de 200 m, insa marea este cunoscuta pentru vanturile sale puternice si curentii locali inselatori. 
Marea Rosie are o salinitate mai mare decat media planetara. Acest lucru se datoreaza mai multor factori:
- rata ridicata a evaporarii si precipitatii
- lipsa unor cursuri de apa dulce care sa se verse in mare
- legatura ingusta cu Oceanul Indian (si salinitatea lui mai joasa).
Coasta este lunga de 1600 km si chiar daca tara are multe rezerve de petrol benzinariile sunt putine si distantate, deci excursiile cu masina trebuie planuite dinainte si cu grija. Daca calatoriti in Egipt pentru prima data va recomandam excursile cu ghid experimentat. Calatorind cu masina (autocarul) pe langa coasta peisajul este "colorat" cu munti de calcar si granit, frumosi dar pustii. Golfulete nisipoase si plaje marginesc Marea Rosie. Datorita recifilor de corali marea joaca in diverse culori, de la verde-albastrui pal pana la albastru inchis.
Farmecul Marii Rosii consta insa in lumea subacvatica, in pesti si corali, care puteti sa admirati in cadrul excursiei: 
SCUFUNDARE LA ADANCIME
Pentru incepatori: un curs teoretic si practic de initiere in secretele scufundarilor. Excursile (de obicei) sunt de o jumate de zi cu doua scufundari cu echipament complet supravegheat de scafandri profesionisti si masa servita pe vas.
Pentru scafandri experimentati: diferite programe de o zi sau mai multe zile de "safari" cu toate mesele incluse pe vas si echipament asigurat de organizator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul International al Egiptului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!