Turismul cultural,istoric și religios din India

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asezare geografica

India este situata in sudul Asiei, ocupand peninsula cu acelasi nume. Ocupa locul sapte in ierarhia tarilor in raport cu suprafata si locul doi la numarul de locuitori. Are o coasta cu o lungime de sapte mii de kilometri si are urmatorii vecini: la nord R.P. Chineza, Regatul Bhutan si Regatul Nepal, in nord-est R.P.Bangladesh si Myanmar, in sud R.D.S. Sri Lanka si Maldive, in vest si nord-vest R.I.Pakistan.

Este o tara extrem de diversificata, cu diferente geografice, climatice, culturale, lingvistice, religioase de la o regiune la alta.

Teritoriul Indian este un real amestec intre munti, jungle, deserturi si plaji. In partea de nord a tarii, se inalta falnic Muntii Himalaya, de unde izvorasc raurile Gange, Brahmaputra, Jamuna si Indus. Partea de sud a Indiei este puternic afectata de musoni, care provoaca furtuni puternice, ploi abundente si chiar cicloni, clima Indiei variind de la temperata in partea de nord, la musonica in cea sudica.

Partea de nord a Indiei este o regiune muntoasa, destinatie turistica pentru aventurieri, dar si pentru persoanele spirituale. In partea centrala, regiunea deluroasa, se impune New Delphi, capitala tarii, in timp ce in Vest se desfasoara Desertul Thar, orasul Mumbay si Bollywood (Industria Indiana a filmului). Sudul tarii reprezinta un adevarat bastion al culturii indiene pure, aceasta regiune fiind cunoscuta pentru templele sale numeroase, padurile tropicale, orasele cosmopolite si plajele deosebite.

In anotimpul cald temperaturile in nordul tarii ajung la o temperatura de 40 grade celsius. Musonul(ploi tropicale) apare in luna iunie si se domeleste spre lunile septembrie-octombrie. Iarna in partea de nord temp. medie este de 10-15 grade cu foarte putine precipitatii. In partea de sud a tarii exista o clima cu un singur anotimp ,cel calduros,cu temperaturi pe tot timpul anului in jurul a 24grade in ianuarie si 36 grade in iunie-iulie.

Reteaua de transporturi , desi imensa si diversificata, este inca deficitara. Caile ferate au o lungime de 62.458 km (fiind cele mai lungi din Asia, 17% sunt electrificate). Exista 1.998.434 km de drumuri, din care 964.072 km sunt pavate. Din cei 16.180 km de cai navigabile, 3.631 km sunt folositi de nave mari. Sunt importanti pentru traficul local raul Gange, in Bengalul de Vest, si de-a lungul regiunii de coasta de sud-vest. Bombay, Cochin, Kandla si Mangalore sunt cele mai mari porturi pe Marea Arabiei, cu Calcutta si Madras in Golful Bengal. Exista cinci aeroporturi internationale si 88 de alte aerodromuri importante. Colonizata ca parte a Imperiului Britanic in secolul al XIX-lea, India si-a castigat independenta in 1947 ca natiune unificata dupa un efort sustinut depus in aceasta directie. Populatia tarii, vietuitoarele, aspectul geografic si sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din intreaga lume. Se mai poate aminti ca India este tara de origine a piperului.

Arta si arhitectura sunt la fel de bogate ca istoria tumultuoasa a tinutului: giganticul "gopuram" in sud, in stil pur hindus, templele orasului sfant Varanasi de pe malul Gangelui, sculpturile erotice de la Khajuraho, splendidele fortarete de marmura si mausoleurile imparatilor Mughal si ale maharajahilor din Delhi si Agra, palatele din piatra de la Rajasthan, dintre care astazi multe au fost transformate in luxoase hoteluri, grandioasele cladiri guvernamentale si statiile de tren de la New Delhi, construite de stapanirea britanica.

India reprezinta una dintre cele mai fascinante destinatii de vacanta din lume, datorita incarcaturii sale spirituale si culturale. Ea este apreciata de catre turisti pentru cultura si arhitectura sa, cu nenumarate vestigii si monumente istorice, lacase de cult, temple si locuri de pelerinaj, care atrag anual milioane de turisti.O alta atractie turistica a Indiei sunt plajele luxuriante, unele dintre cele mai frumoase din lume, precum si zonele renumite pentru vanatoare si pescuit.

Camin al civilizatei hinduse a vaii, centru al importante drumuri comerciale si vaste imperii, India a jucat un rol major in istoria umanitati. India este o tara ce surprinde printr-o varietate greu de imaginat si de descris asadar cel mai bine este sa vizitezi acest loc ce reprezinta o adevarata provocare. Diversitatea culturala extraordinara, rezultat al coexistentei unui numar variat de religii si traditii locale ofera aerul mistic care-si atrage turistii.

Istoria Indiei incepe cu 3.200 de ani inainte de Hristos, atunci cand si hinduismul a luat nastere. Budismul, jainismul, sikhismul, iudaismul, zoro astrianismul, crestinismul si islamul, toate coexista astazi in India. Istoria tarii a fost rareori jucata pe doua teritorii vecine, asta ca

Bibliografie:

www.cmbtravel.ro

www.newdelhi.mae.ro

www.besttourism.ro/ghid-Asia-India.)

www.descopera.ro

www.turismpedia.ro/India

www.curierulnational.ro

www.2blog.ro/tag/india/

www.mediauno.ro/articol.php?id_articol=7763

http://stiri.rol.ro/content/view/70314/3/)

www.ifeel.ro

www.lumeanoastra.ro www.besttourism.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul cultural,istoric si religios din India.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
5 493 cuvinte
Nr caractere:
30 688 caractere
Marime:
82.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
turism, istorie, religie, cultura, india
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!