Turismul Cultural in Buenos Aires

Extras din referat Cum descarc?

Buenos Aires este adesea descris ca "Parisul Americii de Sud" sau "locul de nastere al tangoului". Orasul reprezinta una dinte cele mai cautate destinatii de vacanta din America de Sud, un loc incitant care imbina cultura sud-americana cu traditiile europene aduse aici de imigrantii in majoritate spanioli si italieni.
Capitala Argentinei este unul dintre cele mai "europene" orase din America de Sud, un oras cu stil si atmosfera unica, numit adesea "Parisul Americii Latine". Un nume care se potriveste perfect acestei capitale cu aproximativ 12 milioane de locuitori, fondata in 1536 de catre Pedro de Mendoza, pentru a fi distrusa mai tarziu si reconstruita in 1580 de Juan de Garay. 
Orasul este centrul politic, economic, social si cultural al Argentinei, iar influentele acestui oras se intind dincolo de granitele tarii. 
Numele initial al acestui oras a fost "Puerto Nuestra Senora Santa Maria del Buen Aire", dar din aceasta denumire a ramas doar Buenos Aires (Aer bun).
Este un oras in care majoritatea cladirilor interesante dateaza din secolul XIX, amestec de stiluri si influente imbinate cu traditia locala, un oras cel putin interesant pentru turistii veniti din intreaga lume. 
Cladiri coloniale, vilele altadata locuite de spanioli instariti, strazi pietruite, monumente istorice, biserici, obiective turistice diverse, toate fac din Buenos Aires un oras ce trebuie vizitat pe indelete, pentru a-i descoperi si intelege specificul, istoria si traditiile, in esenta, pentru a-i descoperi farmecul unic. Dar in afara frumusetii orasului, Buenos Aires are si o viata culturala foarte interesanta, de la spectacole de tango, la expozitii, concerte, simpozioane, prezentari diverse. 
Cadrul natural
Orasul se extinde pe o suprafata cvasiorizontala de 202 km2, zona care este de fapt un imens estuar format la varsarea raurilor Parana si Uruguay.
Orasul se desfasoara in regiunea pampasului argentinian, cu exceptia unor zone precum Rezervatia Ecologica Buenos Aires, Clubul de Fotbal Boca Juniors, aeroportul Jorge Newbery si Puerto Madero, care se afla sub influenta directa a estuarului. Zona a fost mult timp impanzita de canale si lagune, multe dintre ele fiind drenate. 
Clima
Buenos Aires este un oras-port, situat in zona Rio de la Plata, zona care este, de fapt, un imens estuar format la varsarea raurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zona are o clima temperata cu veri mai racoroase si ierni mai caldute decat alte locatii aflate la aceeasi latitudine cu orasul. Primavara, rareori temperaturile scad sub 0 grade iar in secolul XX a nins o singura data, in luna iulie 2007, cand o masa de aer polar a intrat pe teritoriul tarii, generand una din cele mai grele ierni din Argentina.
Potentialul antropic - reprezinta totalitatea resurselor turistice rezultate ale creatiei umane din punct de vedere cultural - istoric si tehnico-economic din cadrul unui teritoriu sau al unei asezari umane considerate ca avand valoare turistica sau constituind baza de existenta pentru turism.
Dupa doua secole in care a fost un oras neinsemnat din punct de vedere cultural si politic, Buenos Aires a inceput sa infloreasca in secolul al XIX-lea si de atunci nu a mai privit in urma.
Buenos Aires este un loc foarte intersant si uluitor, unde vizitatorii se pot bucura de o varietate de activitati. In timpul zilei pot vizita muzee, locuri istorice, se pot plimba prin Piata Mayo, pot lua un ghid turistic sau pot bea o cafea intr-o cafenea de pe Avenida 9 de Julio. Seara pot merge sa priveasca dansatorii de tangou in spectacol in San Telmo, pot lua cina intr-un parrillas caracteristic acestui oras sau pot merge in pub-uri pentru a asculta formatiile de rock si jazz care dau spectacole live.
Cu bicicleta pe Costanera
Turistii se pot bucura de frumusetile orasului alegand bicicleta ca mijloc de transport. In ciuda traficului infernal din Buenos Aires, sunt destul de multe zone pentru biciclisti, pentru a petrece o dupa-amiaza fara masini. Cea mai buna zona, virana odinioara, repopulata apoi de plante si animale, fiind astazi Reserva Ecologica Costanera Sur, din Puerto Madre. Pe drum, vizitatorii atenti pot observa o mare varietate de specii de pasari originare din pampas. Daca mersul pe bicicleta nu este pe placul tuturor, se poate opta pentru mersul pe jos, Buenos Aires fiind un oras ideal pentru plimbari, iar oamenii fac ca strazile sa fie mult mai atractive, insa plimbarea se poate combina cu o calatorie cu metroul sau cu autobuzul.
Buenos Aires in sa
Argentina este faimoasa pentru gaucho, calaretul neinduplecat care imblanzea armasarii salbatici. Dar si argentinieni de la oras au o afinitate pentru cai - si, de asemenea, pentru caii de curse - ca spectatori sau participanti. Printre cladirile inalte de birouri si apartamente, Buenos Aires are spatii verzi mari unde pot fi vazute sau practicate sporturi cabaline de orice fel.
Primul tangou din Buenos Aires
Pentru cei care nu sunt de origine argentiniana, tangoul inseamna imagini cu dansatori firavi in decoruri sofisticate. Nu e gresit in totalitate, dar este totusi un stereotip. Desi recunosc originile din clasa de jos a societatii pe care le are tangoul, spectacolele din Monserrat, San Telmo si Barraca sunt de obicei o verisune mai preiata a muzicii si dansului care au izvorat din bordelurile si salile de dans din arrabales (mahalalele) cu reputatie proasta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Cultural in Buenos Aires.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!