Turismul Cultural în Buenos Aires

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 5582
Mărime: 91.39KB (arhivat)
Publicat de: Agripina Boca
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oglindoiu Mihaela

Extras din referat

Buenos Aires este adesea descris ca "Parisul Americii de Sud" sau "locul de naştere al tangoului”. Oraşul reprezintă una dinte cele mai căutate destinaţii de vacanţă din America de Sud, un loc incitant care îmbină cultura sud-americană cu tradiţiile europene aduse aici de imigranţii în majoritate spanioli şi italieni.

Capitala Argentinei este unul dintre cele mai "europene" oraşe din America de Sud, un oraş cu stil şi atmosferă unică, numit adesea “Parisul Americii Latine”. Un nume care se potriveşte perfect acestei capitale cu aproximativ 12 milioane de locuitori, fondată în 1536 de către Pedro de Mendoza, pentru a fi distrusă mai târziu şi reconstruită în 1580 de Juan de Garay.

Oraşul este centrul politic, economic, social şi cultural al Argentinei, iar influenţele acestui oraş se întind dincolo de graniţele ţării.

Numele iniţial al acestui oraş a fost “Puerto Nuestra Señora Santa María del Buen Aire”, dar din această denumire a rămas doar Buenos Aires (Aer bun).

Este un oraş în care majoritatea clădirilor interesante datează din secolul XIX, amestec de stiluri şi influenţe îmbinate cu tradiţia locală, un oraş cel puţin interesant pentru turiştii veniţi din întreaga lume.

Clădiri coloniale, vilele altădată locuite de spanioli înstăriţi, străzi pietruite, monumente istorice, biserici, obiective turistice diverse, toate fac din Buenos Aires un oraş ce trebuie vizitat pe îndelete, pentru a-i descoperi şi înţelege specificul, istoria şi tradiţiile, în esenţă, pentru a-i descoperi farmecul unic. Dar în afara frumuseţii oraşului, Buenos Aires are şi o viaţă culturală foarte interesantă, de la spectacole de tango, la expoziţii, concerte, simpozioane, prezentări diverse.

Cadrul natural

Oraşul se extinde pe o suprafaţă cvasiorizontală de 202 km2, zonă care este de fapt un imens estuar format la vărsarea râurilor Parana si Uruguay.

Oraşul se desfăsoară în regiunea pampasului argentinian, cu excepţia unor zone precum Rezervația Ecologică Buenos Aires, Clubul de Fotbal Boca Juniors, aeroportul Jorge Newbery şi Puerto Madero, care se află sub influenţa directă a estuarului. Zona a fost mult timp împânzită de canale şi lagune, multe dintre ele fiind drenate.

Clima

Buenos Aires este un oraş-port, situat în zona Rio de la Plata, zonă care este, de fapt, un imens estuar format la vărsarea râurilor Parana si Uruguay. Din cauza acestui estuar zona are o climă temperată cu veri mai răcoroase şi ierni mai călduţe decat alte locaţii aflate la aceeaşi latitudine cu oraşul. Primăvara, rareori temperaturile scad sub 0 grade iar în secolul XX a nins o singura dată, în luna iulie 2007, când o masă de aer polar a intrat pe teritoriul țării, generând una din cele mai grele ierni din Argentina.

Potenţialul antropic - reprezintă totalitatea resurselor turistice rezultate ale creaţiei umane din punct de vedere cultural - istoric şi tehnico-economic din cadrul unui teritoriu sau al unei aşezări umane considerate ca având valoare turistică sau constituind bază de existenţă pentru turism.

După două secole în care a fost un oraş neînsemnat din punct de vedere cultural şi politic, Buenos Aires a început să înflorească în secolul al XIX-lea şi de atunci nu a mai privit în urmă.

Buenos Aires este un loc foarte intersant şi uluitor, unde vizitatorii se pot bucura de o varietate de activităţi. În timpul zilei pot vizita muzee, locuri istorice, se pot plimba prin Piaţa Mayo, pot lua un ghid turistic sau pot bea o cafea într-o cafenea de pe Avenida 9 de Julio. Seara pot merge să privească dansatorii de tangou în spectacol în San Telmo, pot lua cina într-un parrillas caracteristic acestui oraş sau pot merge în pub-uri pentru a asculta formaţiile de rock şi jazz care dau spectacole live.

Cu bicicleta pe Costanera

Turiştii se pot bucura de frumuseţile oraşului alegând bicicleta ca mijloc de transport. În ciuda traficului infernal din Buenos Aires, sunt destul de multe zone pentru biciclişti, pentru a petrece o după-amiază fără maşini. Cea mai bună zonă, virană odinioară, repopulată apoi de plante şi animale, fiind astăzi Reserva Ecologica Costanera Sur, din Puerto Madre. Pe drum, vizitatorii atenţi pot observa o mare varietate de specii de păsări originare din pampas. Dacă mersul pe bicicletă nu este pe placul tuturor, se poate opta pentru mersul pe jos, Buenos Aires fiind un oraş ideal pentru plimbări, iar oamenii fac ca străzile să fie mult mai atractive, însă plimbarea se poate combina cu o călătorie cu metroul sau cu autobuzul.

Buenos Aires în şa

Argentina este faimoasă pentru gaucho, călăreţul neînduplecat care îmblânzea armăsarii sălbatici. Dar şi argentinieni de la oraş au o afinitate pentru cai – şi, de asemenea, pentru caii de curse – ca spectatori sau participanţi. Printre clădirile înalte de birouri şi apartamente, Buenos Aires are spaţii verzi mari unde pot fi văzute sau practicate sporturi cabaline de orice fel.

Primul tangou din Buenos Aires

Pentru cei care nu sunt de origine argentiniană, tangoul înseamnă imagini cu dansatori firavi în decoruri sofisticate. Nu e greşit în totalitate, dar este totuşi un stereotip. Deşi recunosc originile din clasa de jos a societăţii pe care le are tangoul, spectacolele din Monserrat, San Telmo şi Barraca sunt de obicei o verisune mai preiată a muzicii şi dansului care au izvorât din bordelurile şi sălile de dans din arrabales (mahalalele) cu reputaţie proastă.

Preview document

Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 1
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 2
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 3
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 4
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 5
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 6
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 7
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 8
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 9
Turismul Cultural în Buenos Aires - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Turismul Cultural in Buenos Aires.doc

Te-ar putea interesa și

Studiul principalelor forme de turism

Introducere IntroducereIntroducere Introducere Turismul reprezintă astăzi, datorită conținutului și rolului său, un sector distinct de activitate...

Analiza Turismului în Argentina

INTRODUCERE Scopul acestei teme constă în acumularea unor noi cunoştiinte, competente şi familarizarea asupra obiectului de studiu. Turismul a...

Turismul în Brazilia

Brazilia (portugheză Brasil), oficial Republica Federativă a Braziliei ( República Federativa do Brasil) este o republică federativă formată din 27...

Santiago de Chile

Santiago,Chile în această primă zi a lui octombrie 1999. În articolul 3 al Statutului OMT, și conștient de rolul ”decisiv și central” al acestei...

Piața Turistică a Argentinei

Capitolul 1. Elemente de cadru general 1.1 Denumirea oficială: República Argentina 1.2 Formă de guvernământ: republică federală prezidenţială...

Destinații turistice - Buenos Aires

1. INFORMAȚII GENERALE 1.1. Localizare După mărimea sa, Argentina este al doilea stat din America de Sud, dupa Brazilia, al patrulea pe...

Turism Cultural

OBIECTIVELE CURSULUI OPTIONAL „TURISMUL CULTURAL” Cursul este structural în 5 capitole de dimensiuni variabile, care se refera la: definirea...

Clasamentul mondial după indicatorii de performanță turistică

In prezent ,Chile ,este cea mai stabila tara din America de Sud .este prima printre națiunile dinAmerica Latină în dezvoltareaumană,...

Ai nevoie de altceva?