Turismul Cinegetic in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Definirea turismului cinegetic
Turismul este calatoria realizata in scopul recrearii, odihnei sau pentru afaceri.
Termenul de cinegetic (din gr. veche "kion", "agein" = caine si a conduce ), avand initial semnificatia unei activitati exercitate prin folosirea cainilor in scopul capturarii vanatului, actualmente este interpretat ca orice activitate legata de practicarea vanatorii si ocrotirii vanatului.
Vanatoarea presupune cunostinte multiple despre natura, despre vanat si despre tehnica vanatorii, ratiune si inspiratie, inzestrare fizica si pasiune, autoeducare si autocontrol, talent si experienta, dar si trairi sufletesti aparte, care motiveaza efortul fizic depus si refugierea temporara din tumultul vietii cotidiene.
Turismul cinegetic in Romania
In Romania se intalneste o mare biodiversitate faunistica.
Vanatul intalnit in Romania populeaza toate zonele geografice si toate formele de relief. 
In conformitate cu Legea nr. 103/1996 in Romania exista 2147 de fonduri de vanatoare. Suprafata medie a unui fond de vanatoare este de cca. 10.000 de ha. 
Aproape 2 milioane de iepuri, sute de mii de pasari si pasarele, 30 de mii de ursi, 50 de mii de lupi, 10 mii de jderi, capriori, mistreti, cocosi de munte, capre negre, cerbi carpatini, rate si gaste se pot vana pe teritoriul Romaniei
Romania detine unele specii rare, complet disparute sau pe cale de disparitie in restul Europei, dar care aici se pot vana (cu autorizatii speciale) in cantitati limitate, facand din tara noastra una din cele mai cautate pentru turismul cinegetic. 
Turismul de vanatoare in Romania isi atrage clientela, fie din randul demnitarilor romani, fie dintre turistii straini care vin sa cheltuiasca aici bugete importante, net mai mari decat in cazul tuturor celorlalte forme de turism de distractie si recreere, dar net mai mici decat in tarile din Vestul Europei.
Turismul de vanatoare este organizat ca industrie numai in ceea ce ii priveste pe turistii straini. 
Vanatorii romani se racoleaza mai mult dintre padurari si relativi ai acestora. Prin integrarea intr-o asociatie de vanatoare, cei interesati platesc o cotizatie anuala si beneficiaza de dreptul de a avea si utiliza o arma de vanatoare pe teritoriul detinut de asociatia cinegetica. Incursiunile de vanatoare de lunga distanta ale acestora sunt rare si au ca tinta predominant Delta Dunarii sau unele paduri montane. 
O alta categorie de vanatori romani, una cu o arie de migrati ,,mult mai mare, extinsa practic la nivel national, este reprezentata de V.I.P.-uri care beneficiaza de o infrastructura specifica 
Agentiile de Hunting
Hunting este termenul care desemneaza in engleza vanatoarea si acest cuvant s-a impus in titulatura multor firme de turism sau de arme de vanatoare din Romania.
Ca in majoritatea statelor, si in Romania turistii straini sunt restrictionati in a participa la vanatoare in fondurile cinegetice autohtone, impunandu-se taxe speciale pentru vanatoare, fotografiere, expatrierea trofeelor sau inchirierea armelor. 
Dar, intrucat taxele percepute nu se ridica la valori foarte mari raportat la veniturile unui cetatean al Uniunii Europene, turisii straini sunt prezenti in Romania la un nivel care asigura prosperitatea celor cateva agentii de turism si furnizori de servicii specializate care actioneaza in acest domeniu. 
Acestea asigura cazarea in hoteluri de standard 3 stele sau cabane de vanatoare cu circuit inchis sau semideschis, intocmesc formalitatile si asigura inchirierea armelor de vanatoare de la asociatiile de profil (singurele abilitate pentru o asemenea operatiune) si furnizeaza servicii de interpret si ghid atat pentru participarea la vanatoare cat si pentru excursii de profil turistic general, prin vizitarea obiectivelor turistice din apropierea locului de vanatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Cinegetic in Romania.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!