Turism Urban in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Orasul Constanta
Marturii documentare incontestabile de natura arheologica atesta existenta, inca din secolul VI i. H. a orasului Tomis, pe promontoriul care reprezinta vatra Constantei de astazi. 
Tomisul - gazda poetului exilat Publius Ovidius Naso, a fost intemeiat in cadrul unui amplu proces de colonizari grecesti pe tarmul Pontului Euxin, capatand atributele unui oras incepand din secolul IV i. H. Importanta Tomisului a crescut considerabil in vremea imparatului Constantin cel Mare- din al carui nume deriva numele actual al orasului. Supus cavalcadelor popoarelor migratoare, apoi aflat sub stapanirea Imperiului Otoman, orasul a fost prefacut in ruine de nenumarate ori. 
Despre o reala dezvoltare a sa poate fi vorba numai dupa victoria Romaniei in Razboiul de Independenta (1878), cand provincia a revenit la patria- mama. O a doua etapa a procesului de evolutie spectaculoasa a Constantei a reprezentat- o perioada interbelica, urmatorul moment marcant in evolutia sa constituind- l Revolutia din 1989. Viata spirituala a orasului se concretizeaza prin activitatea a 5 teatre, 5 muzee, o serie de filiale a unor societati de cercetari stiintifice, la care se adauga contributia importanta pe care o au cele 4 cotidiane locale- Telegraf, Independentul, Observator si Cuget Liber, posturile de televiziune- TV Neptun, MTC, Canal 57+, revista lunara de cultura ,,Tomis".
Constanta - Teatrul de Stat
Invatamantul din Constanta este reprezentat de o retea de peste 500 de unitati scolare, fiind organizat invatamantul cu predare bilingva si intensiva, iar pentru minoritatile nationale s-au constituit clase, grupe de studiu al limbii materne: limba turca si limba rusa. Cat priveste invatamantul superior, Constanta a devenit unul dintre cele mai importante centre de cultura din tara, oferta educationala cuprinzand facultati cu profil de medicina, filologie, istorie, drept, teologie, inginerie, studii economice, stiinte agricole- in cadrul Universitatii de Stat ,,Ovidius", naval- Academia Navala ,,Mircea cel Batran", Institutul de Marina Civila, la acestea adaugandu- se 5 universitati particulare.
Municipiul Constanta este asezat in judetul Constanta in extremitatea de sud- est a Romaniei, la tarmul Marii Negre, avand coordonatele: 440 11`- latitudine nordica, 280 39`- longitudine estica. Suprafata teritoriului administrativ este de 1121,66 km2. 
La limita de nord a orasului se situeaza statiunea Mamaia, plaja intinzandu- se pe o lungime de 6 km orientata spre est ceea ce ii confera insorire tot timpul zilei.
Portul Constanta este principalul port al Romaniei la Marea Neagra si al IV ca importanta in Europa, fiind intins pe o suprafata de 3182 ha (uscat si acvatoriu).
Cota Portului Comercial Constanta si a Portului de Agrement Tomis este de + 2, 50 m altitudine.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Urban in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!