Turcia

Extras din referat Cum descarc?

Regiunea scaldata in raze de soare pentru 300 de zile pe an este un paradis pentru baile de soare, inot si activitatii sportive ca: surfing, scki pe apa, navigat, alpinism si multe altele. Daca vii in Antalya in martie sau in aprilie poti sa schiezii dimineata, iar dupamiaza sa inoti in apele calde ale mari. In continuarea asteptarilor tale vei descoperi locuri istorice importante asezate in peisaje de padurii de pini, maslini, citrice, avocado si plantatii de bananieri. Coasta Turceasca este capitala turismului in Turcia. Este dotata cu hotelurii de lux cat si cu locuri de cazare pe care si le poate permite orice turist. Ospitalitatea oamenilor din Antalya iti face vacanta confortabila si distractiva.
Din vremueile indepartate, acest intins tinut de siruri muntoase, platouri inalte si vai fertile a fost linia ce separa Orientul de Occident. Pentru 1000 de ani, Anatolia a fost nucleul Imperiului Bizantin, cu capitala sa Constantinopol, fara indoiala cel mai mare, mai puternic si magnific oras din lume. Aici a prins radacini crestinismul timpuriu, insa a fost inlocuit de islamism, introdus mai intai in secolul al VII lea si apoi impus de otomani care au impins frontierele Imperiului de la Golful Persan spre Atlantic si de la Oceanul Indian spre Viena.
Tara a contrastelor, Turcia pastreaza cu sfintenie tezaurul trecutului, indepartandu-si mandra privirea catre viitorul modern. Scaldata de soare de la inceputul lunii aprilie pana la sfarsitul lui octombrie, Turcia are o clima ideala pentru plaja si odihna si pentru practicarea unei largi varietati de sporturi nautice.
Cu aproximativ 10 milioane de turisti ce ajung aici in sezonul estival an de an, in cautarea marilor calde, a peisajului magnific, a ecourilor de istorie antica, a mancarilor gustoase, a unui popor primitor si a serviciilor turistice de inalta calitate, Turcia este si va ramane paradisul vacantelor. Inconjurata de umitoarele peisaje cu contraste intense Antalya principala zona turistica a Turciei este un oras atractiv cu numeroase bulevarde de palmieri si cu o pretuita flota. Antalya a fost in mod continu locuita incepand de la fondarea ei in anul 159 inainte de Hristos de Attalos al II lea rege al Pergamun care a numit orasul Attaleia dupa numele sau. Romani si bizantini au ocupat succesiv orasul pana cand acesta a ajuns sub stapanire bizanina.
Simbolul Antalyei asezat in centrul orasului si construit de sultanul Alaeddin Keykubat in sec XVIII este moscheia Yvili Minareli. Colegiul Teologic Karatay Medrese din districtul Kaleici din aceiasi perioada exemplifica sculpturile vremi. Cele mai importante moschee din oras sunt moscheea Murat Pasa din secolul al XVI lea si Tekeli Mehmet Pasa din secolul XVIII. Atractiva moscee Iskele din secolul XIX este construita din piatra si este asezata pe patru piloni peste o vegetatie naturala.
Moscheia Kesic Minaret care a fost anterior o biserica, atesta longevitatea istorica a acestui oras in renovarile succesive aduse de imperiile romane ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Turcia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

ANTALYA END THE MEDITERRANEAN    REGION
REPUBLIC OF TURKEY, MINSTERY OF TOURISM
WWW.OMT.RO


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!