Triunghiul Bermudelor

Extras din referat Cum descarc?

Oamenii de stiinta din intreaga lume au incercat sa dea tot felul de explicatii legate de disparitiile fara urma din Triunghiul Bermudelor: de la amestecul extraterestrilor sau raze de energie emanate de cristalele de pe fundul apei, cristale care s-ar fi gasit in Atlantida, pana la variante mai pamantesti, cum ar fi curentii marini puternici ori discrepanta in zona dintre nordul magnetic si Polul Nord.
Nici pana in ziua de azi nu s-a ajuns la un acord. Iata insa ca britanicii avanseaza acum o noua ipoteza: emanatii de gaz metan din scoarta terestra. Pescadorul descoperit intamplator la 148 de matri adancime pe fundul Marii Nordului, s-a scufundat in urma cu peste 70 de ani, in pozitie orizontala, la aproximativ 180 de kilometri de orasul scotian Aberdeen. Plasele de pescuit au fost gasite aproape nedeteriorate de apa si de trecerea timpului. Expertii, citati de cotidianul britanic The Sun, au stabilit ca vasul, lung de 23 de metri si construit intre 1890 si 1930, a naufragiat din cauza bulelor de gaz metan care s-au ridicat la suprafata si au redus densitatea apei atat de mult, incat pescadorul s-a scufundat pe loc, ca un bolovan. La fel s-a intamplat si cu marinarii care au sarit peste bord, in incercarea disperata de a se salva. Oamenii nu ar fi putut pluti la suprafata chiar daca ar fi avut veste de salvare, iar conditiile meteorologice ar fi fost foarte bune. Specialistii sustin ca aceasta ar putea fi si cauza disparitiei misterioase a zeci de vapoare intr-o regiune din Atlantic, cunoscuta sub numele de Triunghiul Bermudelor. Si aici gazul metan este degajat in cantitati importante la suprafata apei. Geologul marin Alan Judd, profesor la Universitatea Sunderland din Marea Britanie, spune ca sansa ca accidentele pe mare sa se produca din cauza gazului metan este de una la 10. 000. Totusi, in asemenea conditii, orice vapor surprins deasupra locului pe unde iese gazul la suprafata se duce la fund imediat. Am cunoscut marinari care au trecut printr-o asemenea experienta dar, fiindca emanatia de gaz nu a fost foarte puternica, vasul pe care se aflau nu a coborat mai mult de doi metri sub nivelul marii, a declarat geologul ziarului The Sun. Legenda misterioasei regiuni din Atlantic, care se intinde intre Bermuda, Puerto Rico si Fort Lauderdale (SUA) a pornit la 16 septembrie 1950, de la un articol semnat de reporterul E. V. W. Jones, angajat la vremea respectiva la agentia americana de stiri Associated Press.
Ziaristul a scris un material amplu despre disparitiile misterioase de zeci de avioane, vapoare si echipaje intregi, intr-o regiune situata intre coasta Floridei si Bermuda. Doi ani mai tarziu, o revista obscura din SUA reia subiectul si avanseaza ideea ca explicatia pentru disparitiile navelor si aparatelor de zbor ar putea fi puse pe seama extraterestrilor. Cateva luni mai tarziu, in SUA apare o carte de M. K. Jesup, despre farfurii zburatoare si ceea ce el numeste, pentru prima data, Triunghiul Bermudelor. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Triunghiul Bermudelor - Varianta 3
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!