Traseu Turistic - Iasi - Piatra Neamt - Durau - Iasi

Extras din referat Cum descarc?

Traseu turistic
Iasi -Piatra Neamt -Durau -Iasi 
Traseul turistic incepe miercuri 27.08.2008 din Iasi cu oprire in Piatra Neamt 2 nopti, si se continua cu Statiunea Durau, o noapte. Plecarea din Durau sambata si ne oprim iar in Piatra Neamt. Ne intoarcem la Iasi duminica, 31.08.2008, dupa 5 zile de circuit turistic impresionant, spiritual si distractiv. Circuitul costa 300 de euro/ persoana cu toate cheltuielile incluse pe cazare si obiective turistice.
Ziua 1: Iasi -Piatra Neamt - Manastirile Varatec si Agapia - Cetatea Neamtului - Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti - Piatra Neamt
Plecare din Iasi cu autocarul la ora 9:00. pe autostrada DN28/E58 pana in Targu Frumos iar de acolo pe DN2/E85 pana la Piatra Neamt.
Am ajuns la destinatie in aproape 3 ore, si ne-am cazat la un hotel de 3 stele, Hotelul Central din Pistra Neamt. Costul unei camere pe noapte ajunge 60 euro/persoana.
Odata cazati, ne continuam circuitul turistic din Piatra Neamt catre obiectivele turistice din aceasta zona. 
Ajungem la Manastirea Agapia (situata la 9 km de Targu Neamt, A fost construita intre anii 1642-1647. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu, intre anii 1858-1861).
Manastirea Agapia
Urmatorul obiectiv turistic este Manastirea Varatec (s-a construit intre anii 1808-1812, pe locul celei vechi, si a fost pictata in 1841. Arhitectura imbina elementele traditionale stilului moldovenesc cu unele elemente arhitecturale patrunse in Moldova la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui de-al XIX-lea). Manastirea Varatec este bogata in obiecte de valoare istorica si artistica, primind numeroase danii de la domnitori si boieri.
Manastirea Varatec
De la Manastirea Varatec ne indreptam sa vizitam Cetatea Neamtului (Situata in orasul Targu Neamt, a fost construita de Petru Musat la sfarsitul sec. XIV). Constructia cetatii s-a efectuat in doua etape. Prima etapa, din timpul domniei lui Petru I Musat, s-a concretizat prin ridicarea unui fort central, aproape patrat, cu fundatia construita in trepte, adaptata la forma terenului, pe care s-au ridicat ziduri groase de 2-3 m si inalte de 12 m, prevazute cu creneluri si cu patru tunuri de aparare in colturi.
Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetatii Neamtului este in anul 1691 cand a rezistat in fata atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan Sobieski. A fost ulterior abandonata, datorita presiunilor otomanilor.
Cetatea Neamtului
Incheiem aceasta zi cu Casa memoriala Ion Creanga (situata la la 2 km de Tg. Neamt, este casa in care a copilarit Ion Creanga). 
De aici ne indreptam la locul de cazare din Piatra Neamt.
Ziua 2: Piatra Neamt -Manastirile Neamt, Secu si Sihastria -Lacul Cuejdel -Piatra Neamt
Dupa mic dejun plecam sa vizitam si alte locuri de insemnatate maxima din imprejurimile Piatra Neamtului. O prima oprire o facem la Manastirea Neamt (situata la 16 km de Targu Neamt, este unul dintre cele mai valoroase ansambluri arhitectonice romanesti. Prima mentiune documentara este din 1407. Aici functioneaza una dintre cele mai vechi biblioteci din tara (peste 600 de ani) precum si un muzeu ce ilustreaza intensa activitate culturala desfasurata de-a lungul secolelor).
Manastirile Neamt
Ne continuam traseul cu Manastirea Secu (situata la 75 km de Piatra-Neamt, a fost ctitorita de marele vornic Nestor Ureche, in anul 1602). si Manastirea Sihastria (Situata la 22 km de orasul Targu Neamt, a fost ctitorita in 1655 de catre sihastrul Atanasie impreuna cu sapte ucenici de-ai sai).
Manastirea Sihastria Manastirea Secu
Lacul Cuejdel (situat in comuna Garcina, la 3 km de Piatra-Neamt. S-a format in urma unor alunecari de teren succesive incepand din 1978 pana in 1991 pe cursul paraului Cuiejdel, la baza Culmii Munticelu. Este cel mai mare lac de baraj natural din tara avand suprafata de 12,2 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,44 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m).


Fisiere in arhiva (1):

  • Traseu Turistic - Iasi - Piatra Neamt - Durau - Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!