Transportul Aerian

Extras din referat Cum descarc?

Rolul:
->Transport rapid al pasagerilor, al produselor agricole scumpe si alterabile, marfurilor valoroase( Me pretioase, medicamente);
->Legature dintre marile centre urbane, regiuni de atactie turistica,porturi matitime cu centre indepartate si zone lipsite de alte mijloace de transport.
Avantaje:
- cele mai rapide,
- confort sporit,
- favorizeaza legatura cu exteriorul a unor regiuni lipsite de alte mijloace de transport. 
Dezavantaje:
- costisitor,
- produce numeroase efecte asupra mediului, atat la nivel local, prin poluare fonica si a aerului, cat si la nivel mondial, prin contributia la schimbarile climatice prin arderea unor cantitati foarte mari de combustibil fosil si emisia de gaze cu efect de sera si alti poluanti. 
Reteaua de transport aerian este construita din cai si noduri,legaturile dintre noduri se realizeaza cu ajutorul mijloacelor de transport(avioane si elicoptere).
RETELELE DE TRANSPORT AERIAN
RETEAUA AERIANA - este formata din spatiul aierian al fiecarei tari si in functie de fluxul de trafic este prevazuta cu culoare aeriene.
SPATIUL DE TRAFIC AERIAN - este format dintr-o portiune din spatiul aerian national, unde se permite activitatea aeronautica precum si terenurile destinate decolarilor si aterizarilor.
TRAFICUL AERIAN - este un ansamblu de aeronave aflate in zbor, la un moment dat, si de aeronave care se afla in suprafata de manevra a unui aerodrom. 
AERODROMUL - este o suprafata delimitata pe apa sau uscat care cuprinde cladiri, instalatii si materiale necesare pentru sosirea, plecarea si manevrarea la sol a aeronavelor. 
OBS. Decolarea si aterizarea aeronavelor civile se face numai pe aerodromuri autorizate. 
1. Anul 1929 s-a adoptat Conventia de la Varsovia provind unificarea regulilor referitoare la transportul aerian. 
2. Anul 1945, la Havana a luat fiinta Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene (IATA)
3. In 1994, Compania romana Tarom a devenit membra IATA.
Traficul aerian civil cuprinde:
1. Aviatia comerciala: transportul de pasageri, transportul de marfa, transportul de mesagerie expres si de posta.
2. Aviatia generala (presupune aviatia privata a avioanelor si serviciile de avion taxi) 
3. Aviatia miliara
Primele avioane au fost construite in Europa si, ca urmare, si cele dintai rute aeriene au fost tot pe acest continent.
Au cunoscut o remarcabila dezvoltare, Europa ocupand locul secund, dupa America de Nord, atat la numarul de pasageri transportati (calatori/km), cat si la tone/km.
1.Caile de transport aerian -- rutele(coloanele) pe care le urmeaza aparatele de zbor ,intre aeroporturi.
Una dintre cerintele cele mai importante ale transportului aerian este aceea ca rutele sa fie la inaltimi diferite pentru a evita ciocnirea avioanelor . Configuratia traseului si a diferitelor inaltimi de zbor se stabilesc de catre turnul de control al unui aeroport,iar respectarea acestui traseu de catre piloti se realizeaza utilizandu-se instrumentele de bord ale avionului (pilot automat ,altimetrul).
2.Nodurile unei retele de transport aerian sunt aeroporturile .
Aeroporturile sunt totodata si terminale ale rutelor de zbor .Un aeroport este o zona special amenajata cu cladiri si instalatii necesare transportului aerian este situat la marginea orasului,datorita spatiului mare pe care il ocupa .In structura unui aeroport intra piste de aterizare-decolare ,turn de control,hangare,cladiri pentru serviciile da urgenta ,cladirea centrala a aeroportului cu puncte de control vamal ,parcaru auto,restaurant etc .
AMENAJARILE UNUI AEROPORT
- Piste betonate, prevazute cu instalatii de semnalizare; accesul la piste se face prin cai de rulare betonate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transportul Aerian.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!