Tirgoviste

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prezenta in toate momentele importante ale istoriei poporului, Targoviste este pastratoarea unor bogate vestigii ale civilizatiei romanesti, adevarat tezaur de amintiri glorioase.

Clima

Teritoriul judetului Dambovita apartine in proportie de cca. 80 % sectorului cu clima continentala si in proportie de cca. 20 % sectorului cu clima continental-modereta.

Temperatura aerului variaza in limite largi din cauza diferentelor mari de altitudine a reliefului. Mediile anuale depasesc 10?C in tinutul de campie, coboara pana sub 9?C in tinutul Subcarpatilor si variaza intre 6 si 0?C in sectorul montan.

Precipitatiile cresc substantial odata cu altitudinea. Cantitatile medii anuale totalizeaza 512,1 mm la Potlogi, 500 mm la Targoviste si peste 1300 mm pe culmile montane cele mai inalte.

Hidrografie

Raul Ialomita izvoraste de pe versantul sudic al masivului Bucegi trece prin municipiul Targoviste si paraseste teritoriul judetului in amonte de confluenta cu raul Cricovul Dulce, avand o suprafata de bazin de 1208 km2 si o lungime de 132 km.

Obiective turistice

Din punct de vedere turistic orasul Targoviste se poate mandri cu una dintre cele mai bine conservate monumente arhitectonice medievale prin complexul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tirgoviste.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
725 cuvinte
Nr caractere:
4 090 caractere
Marime:
592.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
turism, oras, monumente, arhitectura
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Profesorului:
Prof. Mihaela Padureanu
Sus!