Tirgoviste

Extras din referat Cum descarc?

Prezenta in toate momentele importante ale istoriei poporului, Targoviste este pastratoarea unor bogate vestigii ale civilizatiei romanesti, adevarat tezaur de amintiri glorioase.
Clima
Teritoriul judetului Dambovita apartine in proportie de cca. 80 % sectorului cu clima continentala si in proportie de cca. 20 % sectorului cu clima continental-modereta.
Temperatura aerului variaza in limite largi din cauza diferentelor mari de altitudine a reliefului. Mediile anuale depasesc 10?C in tinutul de campie, coboara pana sub 9?C in tinutul Subcarpatilor si variaza intre 6 si 0?C in sectorul montan. 
Precipitatiile cresc substantial odata cu altitudinea. Cantitatile medii anuale totalizeaza 512,1 mm la Potlogi, 500 mm la Targoviste si peste 1300 mm pe culmile montane cele mai inalte. 
Hidrografie
Raul Ialomita izvoraste de pe versantul sudic al masivului Bucegi trece prin municipiul Targoviste si paraseste teritoriul judetului in amonte de confluenta cu raul Cricovul Dulce, avand o suprafata de bazin de 1208 km2 si o lungime de 132 km.
Obiective turistice
Din punct de vedere turistic orasul Targoviste se poate mandri cu una dintre cele mai bine conservate monumente arhitectonice medievale prin complexul


Fisiere in arhiva (1):

  • Tirgoviste.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!