Tipuri de Turism Practicate in Bucovina

Extras din referat Cum descarc?

TIPURI DE TURISM PRACTICATE IN BUCOVINA 
Prezenta unui cadru natural deosebit, zona cu munti, cu susur de ape la orice pas, cu pajisti presarate de asezari temporare de vara, confera plaiurilor bucovinene o functie prioritar turistica, putandu-se practica agroturismul.
Oamenii locului au pastrat vii valorile culturale ale zonei: portul si dansul popular, traditiile si obiceiurile din timpul Sarbatorilor de iarna si de peste an, obiceiul incondeierii oualor la Paste, Bucovina fiind destinatia potrivita practicarii: 
1. Turismului cultural si ecumenic , daca este sa ne referim la motivatia turistica. Nu trebuie uitate minunatele manastiri bucovinene inscrise in patrimoniul UNESCO: Moldovita, Sucevita, Humor, Voronet, Putna, Arbore. In completarea patrimoniului favorabil practicarii turismului cultural amintim si muzeele bucovinene, Colectia etnografica "Ion Gramada", ceramica neagra de Marginea; poate fi dezvoltat tinand cont de faptul regiunea se afla pe taramul manastirilor bucovinene. 
Deasemenea se mai pot practica si alte forme de turism: 
2. Turismul cinegetic si pescuitul sportiv - se adreseaza iubitorilor de aventuri cinegetice si pescarilor, existand un bogat fond de vanatoare: ursi, mistreti, caprioare, iepuri, si piscicol: pastrav, mreana, boisten. Specia principala din zona montana, care prezinta interes cinegetic major, este cerbul carpatin. Pe paraul Valea Putnei, in localitatea cu acelasi nume, este amplasata o pastravarie apartinand Ocolului Silvic Pojorata care produce pastrav pentru consum si puieti pentru popularea apelor de munte; principalele rauri populate cu pastrav indigen, lostrita si lipan sunt: Bistrita Aurie, Dorna, Moldova, Neagra Brostenilor, Tibau, Carlibaba, Moldovita. In sectiunea servicii a acestei pagini web aveti detaliate si pachete turistice oferite pescarilor amatori. 
3. Drumetia montana - favorizata de existenta in zona a mai multor frumoase trasee marcate, din care amintim vechiul "Drum al tatarilor", pana in comuna Carlibaba, si celalalt spre manastirea Moldovita. Aceste trasee pot fi parcurse fie pe jos, fie cu ajutorul cailor pe care fiecare localnic ii poate pune la dispozitia turistilor; deasemeni de un farmec deosebit sunt traseele montane catre masivul muntos Rarau si Giumalau. Din municipiul Vatra Dornei se poate pleca in drumetie, atat pe jos, cat si cu autoturisme 4X4 in muntii: Calimani, Ineu, Rodna, si Obcinele Mestecanisului. 
4. Turismul de odihna si recreere intruneste aici toate conditiile pentru a fi practicat, tinand cont de efectele benefice ale climei si de frumusetea peisajului din jur; 
5. Turismul de agrement poate valorifica numarul de cabaline care exista, organizandu-se cursuri de echitatie, plimbari pe poteci de munte, mountain bike, parapanta etc. 
TRASEE MONTANE: MASIVUL MUNTOS RARAU-GIUMALAU 
Masivul muntos Rarau- Giumalau prezinta o vasta retea de trasee turistice marcate, sau care sunt in curs de marcare, retea ce permite traversarea zonei in toate directiile, precum si cunoasterea zonei, cu toate frumusetile peisajului montan si a obiectivelor turistice. In aceasta regiune se pot delimita trei puncte importante , de convergenta a traseelor marcate, puncte care dau posibilitatea turistilor sa-si aleaga cele mai bune variante de parcurgere a acestei zone montane. 
1. Cel mai important punct este situat in preajma Motelului "Alpin" Rarau, unde se intalnesc traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele care vin dinspre Bistrita, Muntii Stanisoarei si Muntii Giumalau 
2. Cel de-al doilea punct este plasat in saua Fundu Colbului, situata la nord-vest de Hotelul "Rarau", loc in care se intersecteaza traseele ce vin dinspre Campulung Moldovenesc cu cele ce vin dinspre Bistrita, Muntii Stanisoarei si Muntii Giumalau. 
3. Al treilea punct se afla in Varful Giumalau, cel mai inalt din intreaga regiune, cu o larga perspectiva, spre care converg traseele care vin pe culme dinspre Varful Rarau, dinspre Valea Bistritei, ca si cele dinspre Valea Putnei. 
Mai exista un avantaj pentru turistii care doresc sa cunoasca regiunea: este vorba de concentrarea punctelor de plecare spre cele doua masive montane. Dintre acestea este remarcat municipiul Campulung Moldovenesc, loc in care turistii au posibilitatea sa aleaga unul dintre cele sapte trasee care urca spre Rarau. De asemenea, din alte patru puncte se poate pleca, si anume: Pojorata, Valea Putnei, Valea Dornei si Cabana Zugreni, de unde pornesc cate doua trasee, fie spre Giumalau, fie spre Rarau, toate acestea fiind marcate.
TRASEE MONTANE: MASIVUL MUNTOS CALIMANI 
Masivul muntos Calimani delimiteaza Bucovina la sud de judetul Harghita. Dinspre Campulung Moldovenesc, accesul se face pe DN 17, pana in municipiul Vatra Dornei, de aici putandu-se ajunge prin comunele Sarul Dornei si Neagra Sarului, atat cu autoturisme cat si pe trasee turistice marcate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Turism Practicate in Bucovina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!