Thailanda

Extras din referat Cum descarc?

Thai inseamna in limba thailandeza libertate, asadar de aici deriva denumirea thai land Tara Libertatii, ca o accentuare a faptului ca tara nu a fost niciodata colonia sau dominionul vreunei tari straine. De-a lungul vremii, ea a cunoscut diverse denumiri
pana in 1939 se numea oficial Siam, dar cei care s-au bucurat s-o cunoasca 
i-au dat nume apropiate de simtamintele pe care le-a starnit si anume ,,Tara Surasului 
sau ,,Cea mai exotica tara a Orientului. In aceasta tara , in care politetea si amabilitatea sunt o adevarata arta de comportament, pana si simplul salut este o incantare .Peste tot, in magazine sau pe strada, in templele de o bogatie inimaginabila, te intampina acelasi 
suras vesel si deschis. Surasul este o metoda de a stabili contacte intre oameni , de a netezi eventualele conflicte, inseamna multumesc sau te rog, este o filozofie de viata  modus vivendi al thailandezului. 
Bangkok, capitala Thailandei este un oras plin de miresme, fierbinte si aglomerat ,pe de alta parte minunat, plin de farmec si de traditie. Un unic exemplu de toleranta etnica si religioasa in acest oras traind un amestec colorat de thailandeazi, indieni, vietnamezi, malaiezieni si chinezi. Pe Zaowarat Road magazinele de bijuterii sunt insirate precum margelele, pe ambele parti ale bulevardului . Pe stradutele stramte si intortocheate gasesti magazine si bazare cu tot ce iti doresti inima: maruntisuri si suveniruri dar si restaurante luxoase sau chioscuri de fast-food. Bulevardele sunt animate de cele 2,5 milioane de autovehicule, sute de mii de autobuze, camioane si tuk-tuk-uri niste taxiuri sub forma de biciclete pe trei roti. Cu un astfel de vehicul se poate inainta repede prin multimea de autotorisme ce ocupa toata srada. Se apreciaza ca ritmul mediu de deplasare al masinilor se inscrie intre 4 si 7 km pe ora. De altfel, aceasta este una dintre cele trei caracteristici principale ale Bangkok-ului: cea mai calduroasa si umeda capitala a lumii, cu cel mai lung nume si cu cel mai lent ritm de deplasare a vehiculelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Thailanda.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!