Tenerife

Extras din referat Cum descarc?

Tenerife este cea mai mare dintre insulele Canare, avand o suprafata de 2052 km. Populatia insulei este de 852, 945 persoane. Capitala insulei este Santa Cruz de Tenerife, aceasta fiind si a doua mare localitate de pe insula.
Denumirea insulei provine de la cuvintele << Tene >>, care inseamna munte si << ife >>, care inseamna alb (referire la zapada ce poate fi observata in anumite zone mai inalte).
Este localizata la 28?19? latitudine nordica, 16?34? longitudine vestica. 
Din punct de vedere administrativ, insula Tenerife apartine Spaniei (la fel ca tot arhipelagul insulelor Canare), insa geografic tine de continentul african. 
Se considera ca insula s-a format acum 3,5 milioane de ani, originea insulei fiind vulcanica,  relieful fiind dominat astazi de munti inalti. Ultimul cutremur mai important s-a inregistrat in anul 2002 si a fost de 4? pe scara Richter. Pe insula se mai gaseste si cel mai inalt punct din Spania, Teide, care are 3 717 m. 
Bastinasii de pe insula sunt prietenosi in general, dar in locurile unde s-a dezvoltat turismul ei au mai putina incredere in oameni. Locuitorii insulelor adora sarbatorile locale care tin de obicei minimum trei zile (precum unele carnavale, pentru care trebuie facuta rezervare din timp); majoritatea festivitatilor tin de religie.
In trecut, o buna parte din vegetatia naturala (in special de pin) a fost defrisata de localnici pentru a face loc culturilor agricole (precum cultura bananierilor), o lunga perioada de timp agricultura fiind principala activitate. A fost o perioada  sub ocupatie engleza, dupa care a fost eliberata in urma unui conflict (la care a participat si generalul Nelson).
Unul din vizitatorii de marca ai insulei a fost Alexander von Humboldt, care a urcat pe varful muntelui Teide si a remarcat frumusetea locului.
Odata cu venirea regimului totalitarist al lui Francisco Franco, o buna parte din locuitorii insulei au emigrat catre Cuba sau America Latina.
Un eveniment important in istoria insulei, desi unul extrem de nefericit, a fost accidentul aviatic care a avut loc pe data de 27 martie 1977 pe aeroportul Rodeos. Acest accident a fost considerat, pana la situatia din 11 septembrie 2001, cel mai dezastruos din istorie (au murit 583 de oameni, in urma coliziunii a doua avioane Boeing 747).
Transportul
Pe insula se gasesc doua aeroporturi : aeroportul din nordul insulei Tenerife (Tenerife North Airport (TFN)) si cel din sudul insulei (Tenerife South Airport (TFS)).


Fisiere in arhiva (1):

  • Tenerife.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!