Tarile din Uniunea Europeana

Extras din referat Cum descarc?

Uniunea Europeana este o comunitate de natiuni si popoare europene, in numar de 27, reunite in jurul unor valori politice, economice, culturale si sociale commune. La baza aparitiei Comunitatilor Europene sta declaratia din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Shuman care a devenit realitate la 18 aprilie 1951 prin semnarea la Paris a tratatului de catre 6 tari : Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Franta si Italia.
In prezent Uniunea Europeana numara 27 de membri :
Belgia -Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant monarhia constitutionala, capitala este la Bruxelles , suprafata tarii este de 30.510 km si are o populatie de 10,29 milioane de locuitori.
-Industria : produse metalice si motoare, ansamblarea vehiculelor, chimica, petrolifera si extractiva, textila.
-Agricultura : se cultiva cereale, legume si fructe, sfecla de zahar, tutun. Se cresc animale : bovine, porcine si ovine.
-Transportul se efectueaza pe toate caile: uscat, feroviar, maritim, aerian si prin conducte(gaz si petrol)
Olanda -Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant monarhia constitutionala, capitala : Amsterdam ; 
suprafata tarii este de 41.526 km si are o populatie de 16,15 milioane de locuitori.
-Industria: agroindustria, fabricarea produselor metalice, masini electrice, chimica, constructii, microelectronica.
-Agricultura reprezinta 2 % din forta lucratoare : cereale, cartofi, sfecla de zahat, legume si fructe.
-Transportul : autostrazi, cai ferate, maritim, aerian si prin conducte(gaz, petrol si produse rafinate).
Luxemburg-Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant monarhia constitutionala, capitala este la Luxembourg , suprafata tarii este de 2.586 km si are o populatie de 454.157 de locuitori. 
-Industria : servicii financiare si bancare, fier si otel, tehnologia informatiei, telecomunicatii, prelucrarea hranei, chimicale, anvelope, sticla si aluminiu.
-Agricultura : struguri, orz, ovaz, grau, cartofi, fructe si legume, produse lactate si produse din carne.
-Transportul : autostrazi, cai ferate, fluvial, aerian si prin conducte(gaz).
Franta -Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant republica, capitala este la Paris, ocupa o suprafata de 547.030 km si are o populatie de 60,18 milioane de locuitori.
-Industria : inginerie si constructii, produse agroalimentare, chimicale, bijuterii, produse textile, produse farmaceutice, industria automobilelor(locul 3 la exportul de masini in lume), fabricarea metalelor, telecomunicatii, aerospatiale.
-Agricultura : cereale(locul 1 in Europa), sfecla de zahar si floarea soarelui(locul 1 in Europa), vin(locul 2 in lume), lapte(locul 2 in Europa).Se cresc animale precum: bovine, porcine, ovine si caprine.
-Transportul : autostrazi, cai ferate, aerian si transportul maritim.
-Turismul este bine dezvoltat fiind cea mai vizitata tara din lume.
Italia - Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant republica, capitala este la Roma, ocupa o suprafata de 301.230 km si are o populatie de 57,99 milioane de locuitori.
-Industria : siderurgica, textila, electronica, autovehiculelor, chimica, pielariei si confectiunilor din piele.
-Agricultura : Italia este o mare producatoare de cereale, legume si fructe, vita-de-vie si masline.Se cresc animale, bovine, ovine si caprine.
Germania -Membra fondatoare ce are ca forma de guvernamant republica federala, capitala este la Berlin, ocupa o suprafata de 357.21 km si are o populatie de 82,4 milioane de locuitori.
-Industria : energiei electrice, constructoare de masini, aparate optice, chimica, textila, produse farmaceutice, produse alimentare.
-Agricultura : predomina zootehnia, cresterea de porcine, bovine, ovine, caprine si cabaline.Productia vegetala se bazeaza pe : grau, secara, orz, ovaz, sfecla de zahar, in si cartofi.
-Transportul Germaniei consta in transportul fluvial si maritim, feroviar, rutier si aerian.
Danemarca -A aderat in anul 1973.Forma de guvernamant este monarhia constitutionala, capitala este la Copenhaga, are o suprafata de 43.094 km si o populatie de 5,38 milioane de locuitori.
-Industria : principala ramura economica., antreneaza cca. 1/5 din populatia activa, este specializata in productia de nave maritime, motoare diesel navale, industria electronica si electrotehnica care s-a dezvoltat rapid in ultimele decenii.
-Agricultura : antreneaza 7.8 % din populatia activa, are un caracter intensiv, asigura 5% din PIB si cca 50% din exporturi. Cultura plantelor , printre care cerealele ocupa 60 % din suprafata cultivate dar ramura cea mai importanta este cresterea animalelor precum: : bovine, porcine, ovine, cabaline. Pescuitul detine locul 2 in Europa.
-Transportul : cai ferate, cai rutiere, flota comerciala maritima, transport aerian.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tarile din Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!