Taiwan

Extras din referat Cum descarc?

Pozitia Geografica 
Taiwan, provincie insulara situata la sud-estul platformei continentale chineze, este formata din 2 insule mari - Taiwan si Penghu- si alte peste 80 de insulite, avand o suprafata totala de circa 36. 000 kmp.
Taiwanul se invecineaza la nord cu Marea Chinei de Est, la nord-est, cu arhipelagul Liuqiu, iar la sud, stramtoarea Bashi il desparte de Filipine. Dincolo de stramtoarea Taiwan, este provincia Fujian din partea continentala a Chinei, cea mai mica distanta dintre ele fiind de doar 130 km. Provincia Taiwan are o foarte importanta pozitie strategica, intrucat se situeaza la mijlocul canalului vestic al Pacificului.
Stramtoarea Taiwan
Stramtoarea Taiwan are o lungime de la nord la sud de aproximativ 380 km si o latime medie de la est la vest de 190 km, distanta cea mai mica - intre orasul Xinzhu din Taiwan si Pingtan din provincia Fujian fiind de 130 km. 
Topografie
Insula Taiwan, cea mai mare din China, reprezinta peste 97% din suprafata intregii provincii. Doua treimi din suprafata insulei sunt acoperite de munti si dealuri, campia ocupand mai putin de o treime. In insula exista cinci mari masive muntoase - muntii Zhongyang, Yushan, Xueshan, Ali si Taidong. Partea centrala inalta si cele doua laturi joase constituie particularitatea reliefului insulei Taiwan. Varful Yushan, cel mai inalt al insulei, are o altitudine de 3997 m peste nivelul marii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Taiwan.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!