Extras din referat:

Sydney este capitala statului Noua Galie de Sud, Australia. De asemenea, orasul este cel mai mare din Australia, cu o populatie de 4.200.000. In Sydney se afla celebra Sydney Opera House. Opera din Sydney a fost inclusa in anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Sydney este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural minunat, pe care navigatorul britanic James Cook l-a botezat, in 1770, Port Jackson.

Locurile cele mai importante din Sydney sunt: podul Harbour Bridge, Turnul Sydney, care la 305 m este cea mai inalta cladire din emisfera sudica si Opera, o cladire emblematica pentru oras, faimoasa in toata lumea.

Inima orasului o reprezinta uriasul port natural, cu o suprafata de peste 55 km patrati si brate care se intind in toate partile - ramasite ale unui sistem de retele subterane. Sydney este marginit la vest si la nord de apa, la est de intinderile verzi ale Gradinilor Botanice Regale, Domeniului si Parcului Hyde, iar la sud se afla Gara Centrala. Sydney este un oras ce iubeste viata de noapte si acest aspect nu trebuie ratat, fie ca incercati barurile si cluburile de pe strada Oxford Street, sau va prinde dimineata in berariile traditionale din cartierele Kings Cross si The Rock. Dupa lasarea intunericului luminatia arhitectonica insufleteste orasul, in special in Circular Key si Sydney Opera House, unde va puteti delecta cu spectacole de balet si concerte de muzica clasica.

Casa (Cladirea) Operei din Sydney este una dintre cele mai distincte si celebre cladiri ale secolului XX. Este considerat simbolul orasului Sydney. A fost realizat de catre arhitectul danez Jorn Utzon.

Se afla la periferie po o peninsula proiectata in afara, la gura de varsare a raului, si este despartit de galagia orasului printr-un parc. Stilul indraznet si inovator al acestei capodopere arhitecturale ofera o priveliste impresionanta. Constructia cladirii a inceput in 1956 se a fost terminata in 1973.

Explozia arhitecturii ,,high-tech" in anii '70 - un stil complet diferit - a fost initiata de Opera din Sydney, care a aratat cum arhitectii si inginerii pot colabora pentru a elabora tipuri extraordinare si cu totul noi de constructii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sydney.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Marime:
6.38MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
oras, capitala, geografie, populatie, australia
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!