Statiuni Balneoclimaterice

Extras din referat Cum descarc?

Statiunile termale functionand ca centre turistice complexe si de multe ori ca centre urbane, destinate unei clientele de mare eterogenitate, necesita o conceptie de amenajare adecvata, o organizare a teritorului intr-o viziune regionala, integrata, care sa asigure coordonarea spatiala a tuturor activitatilor turistice si neturistice. 
Motivatia principala a vacantelor in aceste statiuni, cura balneara, il constituie factorii naturali de cura: varietate, capacitate, calitate, distributie in teritoriu etc.
In aceste conditii, in procesul de amenajare a arealelor balneare se impune: 
- delimitarea zonelor functionale; 
- dimensionarea constructiilor balneare si de alta natura;
- structura echipamentelor intr-o conceptie unitara;
- amenajarea unor spatii libere si utilizarea lor in scopuri terapeutice etc.
Pentru determinarea marimii viitoarelor localizari se porneste de la evaluarea capacitatii factorilor naturali de cura; stabilirea modalitatilor de utilizare a resurselor, cura interna sau externa, si a necesarului pentru o procedura, in cazul fiecarui tip de tratament; stabilirea raportului intre curanti si cei veniti pentru alte destinatii.
Odata stabilite dimensiunile echipamentelor ce urmeaza a fi realizate, se trece la etapa determinarii modelului de amenajare, cu mentiunea ca, prin natura specifica a activitatilor si modul de organizare a acestora, in amenajarea statiunilor balneoclimatice exista multe elemente comune cu localizarile din zonele de litoral. 
Un alt aspect ce caracterizeaza localizarile balneare, mai ales cele moderne, indiferent de orientarea acestora spre concetrare sau izolare vizeaza materializarea formulei ,,totul sub acelasi acoperis", determinand realizarea unor dotari complexe care sa ofere in aceeasi incinta servicii de cura balneara si prestatii turistice clasice cum ar fi cazare, masa, agrement.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statiuni Balneoclimaterice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!