Speoturismul din America Centrala

Extras din referat Cum descarc?

Scurt Istoric
America Centrala este o regiune centrala a celor doua Americi. Nedefinita exact, regiunea geografica este considerata a fi portiunea sudica a continentului nord-american.
A existat o natiune a Americii Centrale in prima jumatate a secolului XIX, formata din statele actuale Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua si Costa Rica (si o parte a statului mexican modern Chiapas). Aceasta tara era cunoscuta sub numele de Provinciile Unite ale Americii Centrale sau Statele Unite ale Americii Centrale. 
Localizare
Din punct de vedere geografic, America Centrala reprezinta un istm ingust al sudului Americii de Nord, intinzandu-se de la Istmul lui Tehuantepec din Mexic catre sud-est spre Istmul Panama unde se intalneste cu Campiile Pacificului din Columbia in nord-vestul Americii de Sud. Avand o suprafata de circa 523 000 km2, regiunea include portiunea din Mexic aflata la est de Istmul lui Tehuantepec -- respectiv statele mexicane Campeche, Chiapas, Quintana Roo, Tabasco, si Yucatin. Oceanul Pacific de Nord se afla la sud-vest, Marea Caraibelor se afla la nord-est iar Golful Mexicului se afla la nord. Tarile Americii Centrale aveau o populatie totala de 39 267 000 locuitori in 2006.
Cea mai mare parte a Americii Centrale se afla pe Placa Caraibelor. Regiunea este activa din punct de vedere geologic, avand loc uneori eruptii vulcanice si cutremure. In 1931 si 1972 doua cutremure au devastat Managua, capitala statului Nicaragua. Solurile vulcanice fertile au permis existenta populatiilor dense in zone deluroase producitve din punct de vedere agricol.
Clima
De la nivelul marii pana la aproximativ 900 m se numesc "terenuri fierbinti" de caldura verii permanent si ploi abundente. Intre 1000 m si 2500 m deasupra nivelului marii terenuri temperate unde temperaturile medii anuale sunt intre 15 ? C si 25 ? C sunt; precipitatii predomina la sfarsitul verii. De mai sus 2500 m sunt terenurile reci cu temperaturi medii care se incadreaza sub 20 ? C si cu intervale de temperatura de zi cu zi marcate.
Flora si fauna
Flora si fauna din America Centrala este acasa, la specii din America de Nord si de Sud, plus un numar mare de specii endemice Aceasta diversitate tulpini de a fi o zona de tranzit intre doua continente, doua mari regiuni oceanice si un refugiu in timpul diferitelor din cauza glaciatiuni din trecut sau izolarea geografica care au transformat zona in insule. Endemism sunt in prezent 7% din specii cunoscute, dar aceasta cifra este inselatoare, deoarece este una dintre cele mai diverse biologic regiuni din lume si numarul mare de specii care se ascunde numarul de specii endemice este de asemenea foarte mare.
Din punct de vedere geopolitic, America Centrala este formata din urmatoarele tari:
- Belize
- Costa Rica
- El Salvador
- Guatemala
- Honduras
- Nicaragua
- Panama
Speoturismul din America Centrla
Ani de zile au explorat specialistii pesterile Sac Actun si Dos Ojos din Tulum, inainte de a uni cele doua caverne. Grotele sunt situate in peninsula Yucatan din America Centrala, portiune care desparte Marea Caraibelor de Golful Mexic."Labirintul apos controleaza sistemul de pesteri numit Sac Actun cu sistemul Dos Ojos. In conformitate cu regulile de speologie, atunci cand doua pesteri se conecteaza, cel mai mare absoarbe cel mai mic. Acest lucru inseamna ca Sac Actun ia denumirea de cea mai mare pestera", scriu jurnalistii de la CNN. 
http://www.tion.ro/exploratorii-au-descoperit-cea-mai-mare-pestera-subacvatica-imaginile-sunt-impresionante/1970797
Potrivit sursei citate, exploratorii au descoperit un sit arheologic incredibil, cu dovezi despre primii colonisti ai Americii, fauna disparuta si cultura mayasa. Reteaua de grote subacvatice are o lungime de 347 de kilometri iar obiectivul urmator este conectarea Sac Actun cu alte trei sisteme locale de pesteri subacvatice.


Fisiere in arhiva (1):

 • Speoturismul din America Centrala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- http://www.redescoperaistoria.ro/2013/08/17/sacrificiu-in-cinstea-zeilor-fecioara-de-cristal-din-pestera-actun-tunichil-muknal/
- http://discovermagazine.com/2014/dec/15-cave-of-the-crystal-maiden
- http://www.amusingplanet.com/2016/04/actun-tunichil-muknal-cave-of-crystal.html
- https://en.wikipedia.org/wiki/Sistema_Dos_Ojos#/media/File:Entrance_to_Dos_Ojos.JPG
- https://en.wikipedia.org/wiki/Candelaria_Caves
- https://en.wikipedia.org/wiki/Talgua_caves#Talgua_village_site


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!