Spatiile Verzi din Municipiul Onesti

Cuprins referat Cum descarc?

1 Cadrul natural 1
2 Spatii verzi-generalitati 3
3.Evolutia si calitatea spatiilor verzi 5
3.1 Tipuri de spatii verzi din municipiul Onesti 5
3.2 Evolutia limitei municipiului Onesti si a limitei spatiilor verzi 7
3.3 Distributia si evolutia spatiilor verzi din municipiul Onesti dupa anul 1990 9
3.4 Calitatea spatiilor verzi din municipiul Onesti 12
3.5 Efectele activitatii antropice asupra spatiilor vegetatiei din orizontul local 18
4.Concluzii 12
5. Bibliografie 14


Extras din referat Cum descarc?

1 Cadrul natural.
Municipiul Onesti este situat in estul tarii, in judetul Bacau, la 26 0 451 longitudine estica si 460 151 latitudine nordica si are o suprafata de 5189,34 ha( din care intravilan 2010 ha). Teritoriul se desfasoara in bazinul hidrografic mijlociu al raului Trotus, in Subcarpatii Moldovei (Depresiunea Tazlau-Casin) la confluenta raurilor Trotus,Casin,Oituz si Tazlau ( Fig.1).
Orasul s-a dezvoltat intr-o foarte favorabila pozitie economico-geografica, in partea centrala a ulucului depresionar subcarpatic, intr-un punct de convergenta a cailor de comunicatie si a apelor. Prin pozitia sa geografica ,, la rascruce de ape si drumuri" , Onestii asigura legatura pe valea Casinului cu Muntii Vrancei, pe valea Oituzului cu depresiunea Brasov, pe valea Trotusului cu Culoarul Siretului spre sud si Transilvania spre nord-vest si prin valea Tazlaului peste Culmea Pietricica Bacaului cu Podisul Moldovei.
Fig.1-Pozitia geografica a municipiului Onesti
Municipiul Onesti este situat intr-o ,, piata de ape" completata cu o dispunere convergenta de vai si interfluvii. Situl este dominat de interfluviul sculptural Dealul Perchiu (396m) care se ridica cu circa 200m deasupra zonei de confluenta. Dealul Perchiu este alcatuit din argile,marne si gipsuri helvetiene, cu versantul estic abrupt sub forma de ,,hogbach" iar versantul vestic de platou structural.
Celalalte interfluvii,Dealul Belci (412m), Dealul Buhoci ( 436m), Dealul Cuciur (457m) sunt modelate in trepte de terasa cu altitudini relative cuprinse intre 30 si 180m. 
Spre sud si nord situl este limitat de fruntile rupte ale terasei Malu (65m) si terasele de sub Dealul Perchiu ( 60-80m).
Relieful sitului este reprezentat , in principal de terasele inferioare de 10-15m si 5-7m fragmentate de vai convergente
si parazitate de conuri de dejectie. Sectorul estic si sud-estic al terasei inferioare este mai dezvoltat avand latimi de 1,8-3 km si lungimi de 7-9 km 
In zona municipiului Onesti , relieful este sculptat in cea mai mare parte in depozitele miocene si pliocene reprezentate prin formatiuni marnoase cu intercalatii de gresii si gipsuri.
Pe un fond litologic friabil, cu un covor vegetal discontinuu, potentialul actual de modelare al reliefului este exprimat in principal de pante. Intr-o insiruire succinta constatam ca ponderea cea mai mare detin terasele cu inclinari de 2-5 0 si 1-20 ( circa 54%) si luncile Trotusului, Casinului, Oituzului si Tazlaului, podurile teraselor inferioare si mijlocii si unele interfluvii mai largi ( interfluviul dintre raurile Casin si Trotus).
Panele de 5-10 0 si 10-150 detin circa 26% din spatiul municipiului Onesti si sunt specifice arealelor de contact a versantilor cu interfluvii si unele frunti de terase abrupte afectate de procese de siroire si surpare.
Pantele cu inclinari mari ( 15-250 si peste 250 ) afectate de procese de eroziune, ravenare si alunecari de teren superficiale se dezvolta pe circa 20% din arealul studiat ,avand extindere in SE dealului Perchiu, versantul E al Dealului Buhoci si versantul vestic al interfluviului Malu. 
In conditiile unei interventii antropice complexe si intense, o dezvoltare importanta prezinta formele de relief antropic: diguri -pe valea Casinului si Trotusului; ramblee si deblee pe valea Trotusului ; terase antropice ( in partea de sud-est si vest a Dealului Cuciur), halde de steril ( Termo Borzersti) etc. 
Utilizarea antropica, fragmentarea reliefului,inclinarea si alcatuirea petrografica determina o anumita stabilitate a 
terenului cu efecte asupra vegetatiei despadurite. Activitatea antropica sub diversele ei forme, a produs in decursul timpului ,modificari profunde ale covorului vegetal din zona municipiului Onesti ,cu consecinte multiple asupra starii de echilibru a mediului local.
Municipiul Onesti prin pozitia sa geografica si elementele climatice are un climat temperat continental specific etajului de dealuri inalte. In timpul anului, temperaturile medii lunare au un mers normal, cu un minim in ianuarie (-2,50 C) si un maxim in luna iulie de + 19,60 C Perioada ploilor frecvente incepe la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai, continuand in lunile de vara cand se inregistreaza si valoarea lunara cea mai ridicata (108,8 mm in luna iunie)-
Vanturile cu principalele lor caracteristici de frecventa, viteza, si intensitate se disting printr-o mare fluctuatie in timp. Ele sunt determinate atat de curentul general zonal al circulatiei atmosferice cat si de elementele geografice locale ( cladirile, valea Trotusului).


Fisiere in arhiva (1):

  • Spatiile Verzi din Municipiul Onesti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!