Previzualizare referat:

Extras din referat:

Spania este un stat situat in sud-vestul Europei, ocupand cea mai mare parte din Peninsula Iberica, precum si Insulele Baleare si Pityuse din Marea Mediterana si Insulele Canare din Oceanul Atlantic. Are iesire la Oceanul Atlantic si la Marea Mediterana; la vest se invecineaza cu Portugalia, iar la nord-est cu Franta si Andorra. Stramtoarea Gibraltar (14 km) o desparte de Africa, teritoriul Gibraltar fiind in posesiunea Marii Britanii.

Are o suprafata de : 504748 km2 (inclusiv Insulele Baleare si Canare) si o populatie de : 31339000 locuitori (cu o densitate de 59,8 loc/km2 dintre care 3/4 spanioli, in rest cataloni, basci si galicieni. Capitala este Madrid, cu o populatie de 2060000 loc., iar limba vorbita este spaniola (castiliana). Spania are ca diviziuni administrative 15 regiuni si 50 de provincii, iar cele mai importante orase sunt : Barcelona, Valencia, Sevillia, Bilbao, Murcia, Saragosa, Malaga. Moneda Spaniei este 1 peseta = 100 centimos.

Relieful este predominant de podis si muntos, campiile ocupand numai a 10-a parte din teritoriu. Partea centrala a Spaniei este formata de podisul Meseta, inconjurat de lanturi muntoase : la nord Muntii Cantabrici, paraleli cu tarmul golfului Biscaia, la nord-est Muntii Iberici, la sud Cordiliera Betica cu muntii Sierra Nevada, spre sud-vest Sierra Morena, iar in interior Cordiliera Centrala. In marginea nord-estica se afla lantul Pirineilor (3478 m in varful Pic d`Aneto). Campii mai intinse exista de-a lungul fluviului Guadalquivir (Campia Andaluziei) si Ebru (Campia Aragonului).

Spania are o clima continental uscata, cu mari ampilitudini termice anuale in

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Spania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
668 cuvinte
Nr caractere:
4 253 caractere
Marime:
10.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, relief, clima
Predat:
la liceu
Sus!