Slovacia

Cuprins referat Cum descarc?

1. Prezentare generala 1
2. Oferta turistica 2
2.1. Atractii turistice 2
2.2. Cazarea 4
2.3. Transporturile 4
2.4. Consiliul Slovac pentru Turism 4
2.5. Produse turistice oferite 5
3. Circulatia turistica 6
4. Bibliografie 7


Extras din referat Cum descarc?

Slovacia este situata in centrul Europei, intre 16?50' si 20?34' longitudine estica si 47?44' si 49?37' latitudine nordica, intre Muntii Tatra si Dunare. Este o tara destul de redusa ca suprafata - 49 036 km? - si are o populatie de 5 326 207 locuitori, ceea ce inseamna o densitate medie a populatiei de 109 locuitori/km?. 
Are un cadru natural variat, in general montan, in care se remarca Muntii Carpatii Vestici, in sudul tarii sunt doua sectoare de campie: Campia Dunarii Mijlocii si Campia Slovaciei Orientale, iar in partea central-sudica - podisuri. Carpatii Vestici prezinta o axa cristalina de peste 80 km lungime, inalta, culminand in Masivul Tatra Mare cu Varful Gerlachovsky, care este, la 2655 m, cel mai inalt din lantul carpatic.
Principalul curs de apa este Vah, avand o lungime de 378 km, iar 172 km din cursul Dunarii sunt pe teritoriul Slovaciei, acest fluviu trecand chiar prin capitala tarii - Bratislava. Clima este temperat-continentala, cu precipitatii bogate, temperatura medie fiind: cea mai ridicata de 10?C si cea mai scazuta de -3,7?C.
Fauna numeroasa este ocrotita in rezervatii, dintre care Parcul National Tatra Inalta este unul dintre cele mai intinse din Europa.
La 1 martie 1993, Republica Slovaca s-a separat de Cehia si s-a proclamat stat independent.
Cadrul natural de mare atractie turistica si valorile cultural-istorice (castele, biserici, muzee, elemente etnofolclorice) reprezinta zestrea turistica a Slovaciei, in cadrul careia se contureaza trei areale turistice:
a) Slovacia Occidentala - cuprinde Campia Mica a Dunarii Mijlocii, Carpatii Mici si Albi, in care se regasesc importante statiuni balneoclimaterice de rezonanta europeana: Peistani, Bezovec, Nimnica, Smrdaki, Luilacovice, Zilina; atractiile naturale sunt completate de cele cultural-istorice de mare valoare, anume castelele medievale si Bratislava;
b) Slovacia Centrala - cuprinde Muntii Tatra Mare (2250 m) si Tatra Mica (2043 m) in vest, Fatra Mare si Mica (1700-1592 m), Metaliferii Slovaci (1459 m) si Podisul Krupinei in sud, cu peisaje de mare varietate si pitoresc, statiuni balneare, castele gotice, fortificatii medievale si orase istorice;
c) Slovacia Orientala - cu Masivele Tatra si Metaliferii Slovaci in vest, Podisul Ondavei in est, Beskizii Rasariteni, Campia Slovaciei Orientale, Muntii cristalini Slanske si vulcanici Virkolat.
Turismul cunoaste, din 1990, un proces de revigorare in aceasta tara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Slovacia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Glavan, V., "Resurse turistice pe Terra", Editura Economica, Bucuresti, 1998
2. *** "Tendances des marches touristique", O.M.T., Europe, 1998
3. *** brosurile "SLOVAKIA forever in your heart" si "Panorama of Slovakia", Consiliul Slovac pentru Turism
4. *** www.sacr.sk


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!