Sinaia

Extras din referat Cum descarc?

Sinaia este numita si "Perla Carpatilor" pentru peisajele superbe si pentru conditiile deosebite mai ales pentru sporturile de iarna. Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055m si ofera turistilor partii de ski de diferite grade de dificultate, partii de sanius si pista de bob.Statiunea va asteapta nu numai pentru practicarea sporturilor de iarna, ci si pentru vizitarea unor obiective importante.
10 MOTIVE CARE FAC SA MERITE O VIZITA LA SINAIA
1. LOCALIZARE FOARTE BUNA ,USOR ACCESIBILA;
2. UN ORAS- STATIUNE CU UN BOGAT TRECUT ISTORIC,FOSTA RESEDINTA REGALA DE VARA;
3. ATRACTII TURISTICE DE MARE VALOARE;
4. O STATIUNE MONTANA PERMANENTA;
5. UN PATRIMONIU ARHITECTURAL -ISTORIC BOGAT SI VARIAT;
6. CELE MAI BUNE PARTII DE SCHI DE PE VALEA PRAHOVEI;
7. O GAMA COMPLETA DE CAPACITATI SI STRUCTURI DE CAZARE SI ALIMENTATIE;
8. CEL MAI BUN LOC PENTRU ORGANIZAREA DE DIVERSE EVENIMENTE : CONGRESE,CONFERINTE, SIMPOZIOANE,SESIUNI DE PREGATIRE PROFESIONALA ETC ;
9. NENUMARATE OPORTUNITATI PENTRU ORGANIZAREA TIMPULUI LIBER, PENTRU TOATE CATEGORIILE DE VARSTA;
10. OSPITALITATE, CALITATE DE NIVEL INALT, TRADITIE, UN MOD DE VIATA
Pentru vizitatorii statiunii Sinaia, doua obiective turistice merita toata atentia: Manastirea Sinaia si Castelul Peles, aceste doua repere dand orasului o mare valoare istorica ,spirituala si culturala.
Manastirea Sinaia dateaza din secolul XVII si a fost ctitorita de Spatarul Mihail Cantacuzino. Acesta , impreuna cu mama sa Elena si cu sora sa, Stanca , a mers intr-un pelerinaj in Tara Sfanta , unde a fost foarte impresionat de manastirea ,,Sfanta Ecaterina"de pe Munele Sinai, unde a luat si decizia de a construi- la intoarcerea in Valahia- a unei manastiri,undeva in munti, manastire care urma sa poarte numele Sinaia ,"in amintirea Sinaei celei mari"pe care o inchina Sfintei Fecioare Maria.
Manastirea reprezinta identitatea istorica a orasului Sinaia,fiind prima constructie pe acest teritoriu.Constructia a inceput in 1690 si s-a terminat in 1695.Manastirea a trecut prin razboaie si invazii,a gazduit Familia Regala pe durata constructiei Castelului Peles, si a ajuns pana in zilele noastre pentru a povesti un trecut glorios.
Castelul Peles
Prima piatra din temelia castelului care va deveni simbol al orasului Sinaia,a fost pusa in ziua de 22august 1875,la initiativa Regelui Carol I al Romaniei.Oricare dintre celepeste 160 de camere ale castelului reprezinta o delectare pentru vizitator:piesele din lemn sculptat,culorile vii ale vitraliilor,covoarele,tablourile,obiectele de arta cuceresc pe oricine prin frumusetea lor. Castelul adaposteste una dintre cele mai valoroase colectii de tablouri din Europa (mai mult de 2.000 de piese),biblioteca, diferite sali,sala de arme etc.
In cadrul aceluiasi domeniu regal se poate vizita si Castelul Pelisor , castel contruit pentru a fi resedinta principilor mostenitori Ferdinand si Maria. Intreg domeniul regal din poiana Pelesului reprezinta cu siguranta un reper turistic foarte important pentru statiunea Sinaia.
Centrul international de conferinte ,,Casino"
Cazino-ul din Sinaia, localizat in partea de nord a parcului "Dimitrie Ghica",a fost construit in anul 1911,la initiativa Regelui Carol I. Planurile ,ca si supravegherea lucrarilor,au apartinut arhitectului roman Petre Antonescu Constructia a durat doar 7 luni,iar inaugurarea s-a facut cu mare fast,in 1912,cu participarea mai multor personalitati ale timpului, cu un concert al maestrului George Enescu si cu un joc de artificii In actionariatul de atunci al Cazino-ului ,se regaseau nume celebre precum fratii de Marcay - Edgar,Edmond si Yves- despre care se stia ca erau si actionari la cazinourile din Monte Carlo si Nisa,Gh. Grigore Cantacuzino si N.Lahovary. Dupa razboi,odata cu instalarea comunismului, jocurile au oprite,iar cazino-ul transformat ,pe rand, in stabiliment umanitar si apoi,in Casa de Cultura a Sindicatelor. Astazi,cladirea adaposteste Centrul International de Conferinte.
Muzeul Rezervatiei Bucegi este o sectie a muzeului judetean de stiinte ale naturii Prahova, infiintata in anul 1976 ,si cuprinde exemplare din flora si fauna Bucegilor, specii rare si ocrotite, specii pe cale de disparitie precum si endemisme. Muzeul a adapostit si adaposteste si expozitii temporare cum ar fi cele cle de goblen, cochilii sau reptile vii. Muzeul se afla in parcul Ghica.
Garile orasului
Gara Sinaia a fost construita in anul 1913 de catre Compania ,,Demeter Cartner" , iar a doua , ceva mai tarziu si a fost rezervata exclusiv Familiei Regale , si oaspetilor, respectiv conducatori de stat straini Pe peronul garii Sinaia, se afla o placa comemorativa in amintirea Primului Ministru roman 
I.GH.Duca asasinat de legionari in anul 1933, chiar in acel loc. Este o gara importanta , in care opreau, la inceputul secolului ,trenuri precum Orient Express- care opreste aici si in zilele noastre.
In ceea ce priveste Gara Regala ,situata la cativa zeci de metri departare, a fost construita dupa planurile arhitectului Duiliu Marcu in anul 1939. Este o cladire din piatra in stil romanesc, care purta la vremea aceea insemnele regale ale lui Carol al II-lea. 
Gara din Sinaia adaposteste expozitia de mini trenulete ,,colectie de micromodele feroviare active cu caracter permanent."Aceasta colectie a fost pusa la dispozitia publicului incepand din septembrie 2009 de catre familia Drera pentru toti iubitorii caii ferate. Colectia a fost completata de instalatii vechi de locomotiva, ceasuri si telefoane din patrimoniul CFR.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sinaia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!