Sao Paulo

Extras din referat

Localizare
Metropola Sao Paulo se afla in partea de sud-est a Braziliei, la doar 75 de km de apele Oceanului Atlantic, se margineste cu Rio de Janeiro si cu Oceanul Atlantic in est, cu statul Parana in Sud, cu Mato Grosso do Sul in Vest si cu statul Minas Gerais in nord. Sao Paolo are caracteristicile unei campii stramte de coasta. Cele mai mari inaltimi sunt in muntii Serra do Mar langa coasta. Sao Paulo se afla exact pe Tropicul Capricornului, in partea de sud a Podisului Braziliei intre Serra do Mantiqueira si Serra Paranapicaba la o altitudine de aproximativ 720 m Aceasta imensa asezare umana se afla la aproximativ 400 km de Rio de Janeiro, si la aproximativ 1000 km de capitala tarii, Brasilia.
Istorie
In anul 1554 o expeditie de misionari au gasit locul in care astazi se intinde unul din cele mai mari cuiburi ale omenirii, pe atunci nu era decat o simpla asezare de cateva sute de bastinasi.
In secolul al XVII-lea, Sao Paolo a devenit baza pentru expeditiile portugheze in interiorul continentului in cautare de aur si sclavi. . Primii locuitori europeni ai acestor meleaguri au fost au fost misionarii si vanatorii de comori care s-au stabilit pe varfurile dealurilor si pe arealele de vale, in special pe valea Anhangabau. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, importanta recoltelor de cafea s-a adaugat dezvoltarii rapide a statului Sao Paolo ca si centru comercial. La 7 septembrie 1822 a fost proclamata independenta Braziliei fata de Portugalia, iar acest eveniment s-a petrecut aici, in Sao Paulo.
Clima
Sezoanele sunt inversate fata de emisfera nordica, adica vara dureaza din decembrie pana in martie iar iarna incepe in iunie si se termina in septembrie; sezonul ploios din aceasta regiune se inregistreaza in timpul verii insa ploile sunt torentiale si de scurta durata, foarte rar se inregistreaza cateva zile consecutive in care ploaia cade neincetat. La Sao Paulo din cauza altitudinii mai ridicate la care se afla , temperatura este mai scazuta decat la Rio . Climatul regiunii Braziliei de sud-est este influentat de fronturile de aer rece pe parcursul intregului an. Temperaturile primaverii si ale verii sunt ridicate in timp ce in celelalte sezoane temperaturile sunt moderate. Perioada secetoasa se inregistreaza intre lunile iunie si august. Umiditatea relativa mai tot timpul anului este in jur de 79%.
Aspecte generale privind metropola
Cu aproximativ 17 milioane locuitori, Sao Paulo se situeaza pe pozitia a treia in topul oraselor milionare ale lumii si pe primul loc din America de Sud, Sao Paulo fiind comparat adesea cu New York-ul.. 
Bulevardul Avenida Paulista's atrage privirile mai ales prin zgarie-norii asemanatori cu cei din marile orase nord americane. Orasul cel mai modern al Braziliei are multe de oferit turistilor din intreaga lume. Cele mai frumoase muzee din America de Sud se gasesc aici, tarmul este brazdat cu o multime de plaje insorite. Iar viata lui de noapte a atras foarte multi turisti. 
Dansul traditional este capoeira, ce este acompaniat de instrumental traditional berimbau. In jurul anului 1920 capoeira era practicat numai in locuri ferite, astazi el este foarte cunoscut in intreaga lume si este unul dintre cele mai iubite spectacole.
Cel mai mare oras din America de sud face ca New York-ul sa arate mic. Autobuzele fac un zgomot insuportabil si un fum negru se asterne peste etajele superioare ale zgarie-norilor si prin caldura care o mentin in timpul zilei, transforma orasul intr-un adevarat infern. Dar populatia autohtona numita paulistanos, iubeste aceasta metropola.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sao Paulo.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!