România

Extras din referat Cum descarc?

situat in SE Europei Centrale, in nordul peninsulei Balcanice, pe Dunarea Inferioara, cu iesire la Marea Neagra. Romania se intinde intre 43? 37? 07?? si 48? 15? 06?? latitudine nordica si 20? 15? 44?? si 29? 41? 24?? longitudine estica. Paralela 45? (la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord) traverseaza Romania la 70 km nord de capitala tarii si meridianul 25? longitudine estica (la jumatatea distantei intre Coasta Oceanului Atlantic si Muntii Urali) se intinde la 90 km vest de Bucuresti. (limita estica a paralelei trece prin Sulina, localitatea cu cea mai joasa altitudine din tara. Intre estul extrem- Sulina- si in vestul extrem - Beba Veche-sunt 740 km si exista un decalaj de 38 minute la rasaritul Soarelui.)
Consecintele pozitiei geografice
- Romania are clima temperat continentala
- Romania este situata la interferenta zonei padurilor caracteristica Europei vestice zona stepei caracteristicei Europei vestice (paduri, stepa, paduri de foioase, paduri de conifere)
- Imperiul Roman a avut pe teritorul Daciei limita sa vestica 
- Imperiul Bizantin a avut zona nordica
- Imperiul Rus cautand s-a avanseze spre gurile de devarsare a Dunari a ajuns pana la Nistru si chiar Prut 
- Imperiul Habsburgic in intensiunea sa a ajuns pana in partea de est (Oltenia si Bucovina)
- In perioada celor doua razboie Romania sa aflat in sfera de interese a Germaniei
- Dupa al doilea razboi Mondial sa aflat in sfera de interese a U.R..S.S. (1989).
Romania este o tara carpato-danubiano-pontica: doua treimi din arcul Carpatic se gaseste pe teritoriul Romaniei. Este o tara dunareana -38% din lungimea fluviului Dunarea , partea cea mai importanta ca debit si navigatie, inclusiv gurile de varsare in Marea Neagra se situeaza pe teritoriul Romaniei. Este o tara pontica, litoralul de 244 KM la Marea Neagra deschizand cai navigabile spre intreg


Fisiere in arhiva (1):

  • Romania.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!