Riscuri hidrologice în Județul Bacău

Extras din referat Cum descarc?

Riscuri hidrice Bacau
POZITIA GEOGRAFICA A MUNICIPIULUI BACAU
Municipiul Bacau, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat in partea centralvestica a Moldovei, la doar 9, 6 km in amonte de confluenta Siret-Bistrita. Valea comuna a celor doua rauri are aspectul unui vast uluc depresionar cu orientare nord-sud, cu o deschidere laterala spre vest, spre valea Bistritei, si o ingustare spre sud, "poarta Siretului", suprapunandu-se contactului dintre Colinele Tutovei si culmile subcarpatice Pietricica- Barboiu.
Geografic, se afla la interferenta meridianului de 26o55' longitudine estica cu paralela de 46o35' latitudine nordica.
Din punct de vedere administrativ se invecineaza cu comunele Hemeiusi si Saucesti, in nord, cu comuna Letea Veche, in est, la sud cu comuna Nicolae Balcescu, iar in vest, cu comunele Luizi-Calugara, Magura si Margineni. Intre aceste limite orasul ocupa o suprafata de 4 186, 23 ha, fiind situat la altitudini de 151-181 m.
CADRUL NATURAL
Microrelieful vetrei orasului este rezultatul activitatii celor doua rauri si a regimurilor lor hidrologice. Astfel la varsare raul Bistrita forma un masiv con de dejectie. Datorita pantei mai accentuate dar si depozitelor transportate, mai grosiere decat cele ale Siretului -provenienta carpatica - albia si gura de varsare au avansat spre est si sud-est, determinand deplasarea cursului Siretului spre stanga. Aceste cursuri vechi pot fi reconstituite de la nord la sud, intre ele formandu-se o serie de grinduri.
Ca forme tipice de relief mentionam treptele de lunca si terasele plane sau usor inclinate, cu expozitie estica si sud-estica, avand un drenaj bun si o panza freatica bogata.
Luncile si terasele din apropierea orasului sunt folosite pentru practicarea agriculturii, iar terasele inalte, pentru pomicultura si viticultura. Terasele au favorizat constructia cailor de comunicatie si au facilitat extinderea constructiilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscuri Hidrologice in Judetul Bacau.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!