Riscuri Climatice in Judetul Neamt

Extras din referat Cum descarc?

Asezare Geografica si limitele judetului
Invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est,Judetul Neamt este situat in partea central-estica a Romaniei si de incadreaza, din punct de vedere geografic, intre 46 40' si 47 20' latitudine nordica si 25 43' si 27 15' longitudine estica.Formele de relief au inaltimi cuprinse intre 1970m 
(varful Ocolasul Mare) si 169m (lunca Siretului).
Sub aspect climatic, judetul Neamt ocupa o pozitie comparabila cu a judetelor situate la sud (Bacau) si nord (Suceava), in sensul ca teritoriul sau apartine unor doua mari provincii climatice: provinvia climatului de munte, in vest, si provincia de climat continental, in est.
In toate cele trei judete prezenta reliefului mai inalt in parte a vestica impune pentru cea mai mare parte a ariei montane un climat de versanti adapostiti; existenta marii va a Siretului in regiunea de podis a celor trei judete constituie un veritabil culoar de circulatie atmosferica. Fata de judetele situate la est (Vaslui si Iasi) si vest (Harghita), conditiile climatice se deosebesc mult, cele din est fiind situate in aria unui climat cu un accentuat grad de continentalizare, iar judetul Harghita se afla in intregime in aria climatului de munte.
Regimul elementelor meteorologice(temperatura aerului si precipitatiile, vantul) de pe teritoriul judetului Neamt arata ca, pe fondul conditiilor climatice zonale si regionale, o serie de factori locali isi pun amprenta asupra starilor de vreme si duc la o nuantare a climei. Intre acesti factori mentionam in primul rand relieful, care, prin dispunerea in trepte mari, de la 200 m in valea Siretului, la aproape 2000 m in Masivul Ceahlau, introduce o evidenta zonalitate verticala (de la golurile alpine si intinsele masive paduroase in care domina padurile amestecate, la mari suprafete ocupate de culturi agricole, specifice regiunii extracarpatice), ceea ce contribuie la marirea deosebirilor existente de la o regiune la alta in regimul caloric.
Riscuri climatice. Din gama larga a fenomenelor climatice de risc (de vara sau de iarna), care pot capata aspecte de hazard climatic, cu cele mai evidente repercusiuni asupra calitatii mediului, de care trebuie sa se tina seama in organizarea eficienta a spatiului geografic sunt riscurile termice, in care se incadreaza valurile de frig si de caldura, ca si temperaturile extreme pozitive sau negative.


Fisiere in arhiva (1):

  • Riscuri Climatice in Judetul Neamt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!