Resursele Atmosferei

Extras din referat Cum descarc?

Pentru a putea fi capabili sa vorbim despre atmosfera planetei Terra, este necesar in primul rand sa se stie ce reprezinta si care este rolul sau. Atmosfera Pamantului este un strat complex format din gaze ce inconjoara planeta fiind atrase de gravitatia acesteia. In situatile cand forta gravitational este ridicata iar presiunea atmosferica este scazuta, gazele componente sunt retinute pentru o mai lunga perioada. Atmosfera terestra este importanta deoarece asigura aerul necesar pentru existenta vietii la oameni, animale, plante (datorita procesului de fotosinteza) etc. Cu alte cuvinte, acesta ar putea fi comparata cu un balon protector in care ne aflam. Deasemenea, protejeaza viata de pe Pamant prin absorbirea razelor solare ultraviolete si prin reducerea temperaturilor extreme ziua si noaptea. 
Atmosfera are o compozitie chimica variata, ea continand 78% azot (Nitrogen), aproape 21% oxygen, 0,93% argon, sub 0,03% dioxid de carbon si alte gaze care nu depasesc 1% din total. Dintre aceste gaze, azotul dilueaza oxigenul si previne arderea foarte rapida de la suprafata pamantului. Organismele vii au nevoie de acest lucru pentru a creea protein. Oxigenul este folosit de aproape toata materia vie si este essential in respiratie. Referitor la dioxidul de carbon prin intermediul plantelor este transformat in oxigen. Acesta se comporta ca o "patura" care previne eliberarea caldurii inafara Terrei.
Compozitia atmoferei se schimba de la sol in sus, in mai multe straturi diferite prin caracteristici specifice. Cel mai important strat este cu siguranta, Troposfera


Fisiere in arhiva (1):

  • Resursele Atmosferei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!