Resurse Turistice Naturale

Extras din referat Cum descarc?

RELIEF si GEOLOGIE : Munti, Podisuri, Dealuri, Litoral, Peisaje, Geomorfologie, relief carstic, Forme bizare de relief si structuri geologice, Fenomene geologice, Monumente ale naturii legate de geomorfologie
HIDROGRAFIE : Rauri, Cascade, Lacuri naturale, Marea Neagra, Delta Dunarii
VEGETATIE : Flora specifica, Monumente ale naturii si rezervatii naturale, Paduri de interes recreativ
FAUNA : Fond cinegetic, Fond piscicol, Specii faunistice octotite, Rezervatii faunistice naturale
ZONE PROTEJATE :  Parcuri naturale, Parcuri nationale, Rezervatii ale biosferei .
Resursele turistice actioneaza in evolutia turistica pe doua planuri : pe de-o parte prin crearea punctelor de atractie turistica, resursele in sine si pe de alta parte in directia favorizarii sau restrictionarii dezvoltarii turismului in zona, prin modul in care caracteristicile reliefului sau conditiile naturale influenteaza modul de amplasare si dezvoltare a infrastructurii turistice.
Atractivitatea este determinata de mai multi factori caracteristici ai elementelor naturale, dintre care se disting:
- Fizionomia:  sunt mai atractive formele de relief sau alte elemente naturale care au un aspect cat mai bizar, cat mai inedit.
- Dimensiunea:  cele mai atractive sunt elementele care prin grandoarea lor se impun in peisajul locului.
- Varietatea alcatuirii si genezei:  prezenta unei varietati genetice determina o diversitate a formelor de relief specifice fiecarei etape.
- Gradul de individualizare:  detasarea unui element in peisajul local atrage atentia mai mult asupra sa decat daca s-ar fi aflat intr-un loc in care caracteristicile sale sunt dominante in trasaturile zonei.
- Spectaculozitate:  procesele creatoare spectaculoase impun o atractivitate aparte deseori prin riscurile pe care le presupun astfel de forme de turism , de exemplu cum este cazul unor  vulcani celebri care sunt in pericol de a erupe 
- Unicitate:  existenta izolata a unui fenomen singular este un motiv de atractivitate important, de exemplu in cazul Lacului Sf. Ana, singurul lac vulcanic din Romania .
- Simbol: insemnatatea istorica a unui obiectiv natural , poate atrage prin ceea ce a simbolizat el pentru o comunitate umana.
Resursele turistice naturale se impart in mai multe categorii:  morfologice, hidrologice , biogeografice, climatice.
Resursele turistice morfologice , includ


Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse Turistice Naturale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!