Resurse de Apa

Extras din referat Cum descarc?

Apa - privita ca resura turistica, materie prima pentru diferite forme de turism, ca element al spatiului geografic definit printr-o mare atractivitate - ocupa un loc prioritar pentru turism, impunandu-se prin multiplele sale forme de organizare(ape subterane, izvoare, retele hidrografice, lacuri, Marea Neagra etc.), prin calitatea sa si, nu in ultimul rand, prin continutul extrem de variat de saruri, sau valoarea peisagistica deosebita.
Potentialul turistic al apelor curgatoare se datoreaza existentei unor elemente ce asigura buna dezvoltare a unor timpuri variate de turism. Aceste elemente sunt : malurile joase, cursurile inferioare si mijlocii dar si malurile inalte. Un element foarte important si deosebit pentru turismul romanesc este fluviul Dunarea.
Potentialul turistic al lacurilor in Romania se datoreaza multitudinii de tipuri de lacuri. Astfel se valorifica, din categoria lacurilor naturale, lacurile glaciare, lacul vulcanic Sfanta Ana, lacurile de baraj natural, cele sarate - de campie, din masivele de sare, de tip liman maritim si fluviatil - si lacurile din Delta Dunarii. De asemenea, se valorifica si lacurile antropice si de baraj.
Potentialul turistic al apelor subterane este valorificat de apele minerale (carbogazoase, clorurate-sodice, sulfurate si sulfatate, alcaline si alcalino-teroase, iodurate) si termale - ce reprezinta principalul factor natural de cura din Romania - , apele minerale de consum curent si de asemenea izbucurile carstice.
2. Ileana Patru, Liliana Zaharia, Razvan Oprea, ,,Geografia fizica a Romaniei. Clima, ape, vegetatie, soluri", ed. Universitara, Bucuresti, 2006,"Apele Romaniei", pag 35-111
In lucrarea de fata autorul prezinta intreg sistemul hidrologic al Romaniei, ca pe o resursa importanta si mai ales ca pe un sistem ce trebuie valorificat la adevarata lui valoare.
Se incepe prin prezentarea apelor subterane cu caracteristicile regionale si raspandirea acestora, dupa o impartirea a lor pe categorii : ape freatice, ape de adancime si ape minerale.
In continuare se analizeaza sistemul de rauri din Romania. Pe rand, se urmaresc aceste aspecte: caracteristicile generale ale retelei hidrografice(aspecte evolutive, configuratia retelei hidrografice, caracteristici morfometrice), caracteristici morfometrice ale bazinelor hidrografice, principalele grupe si bazine hidrografice, scurgerea apei (scurgerea medie, scurgerea maxima si viiturile, scurgerea minima si secarea raurilor, regimul hidrologic), scurgerea de aluviuni, chimismul apei raurilor. Analiza continua cu fluviul Dunarii: sectoare caracteristice, caracteristici hidrologice, proprietati fizico-chimice, importanta economica si protectia si managementul bazinului Dunarii.
Lacurile detin un rol deosebit de asemenea in lucrarea de fata, pornindu-se de la o analiza generala a principalelor tipuri de lacuri: naturale si artificiale, cu toate subtipurile acestora si continuand cu o analiza amanuntita asupra bilantului hidric si rgimul nivelurilor cat si asupra proprietatilor fizico-chimice ale apei lacurilor: regimul termic si de inghet, transparenta si culoarea apei si chimismul apelor lacurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Resurse de Apa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!