Remodelarea Turistica a Statiunii Paraul Rece

Extras din referat Cum descarc?

Turismul reprezinta un fenomen economico social propriu civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii. Prin continutul si rolul sau, turismul reprezinta astazi un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar tot mai mare de tari ale lumii. 
Cercetarea stiintifica a fenomenului turistic integreaza o arie tematica larga, de la clarificarile conceptuale si definirea locului acestuia in strategia dezvoltarii, la evidentierea determinantilor, tendintelor de evolutie si formele de manifestare, a coordonatelor si mecanismelor pietei si la evaluarea impactului sau in plan economic, social, cultural, ecologic si politic. Datorita importantei turismului din zilele noastre, se impune a gasi o solutie pentru valorificarea resurselor naturale si antropice ale unei zone acest lucru fiind realizat printr-o amenajare turistica a teritoriului.
Localizare geografica
Paraul Rece este o localitate in judetul Brasov, la poalele nordice ale muntilor Bucegi la confluenta dintre Rasnoava si Paraul Mic. Situalta la 960 m, statiune climaterica de interes general, Paraul Rece este pozitionata la confluenta dintre Rasnoava si Paraul Mic, fiind localitate componenta a orasului Predeal, numita si "statiunea elevilor si studentilor". Statiunea este una din perlele turistice inca ascunse ale zonei, beneficiind de un cadru natural pitoresc si o locatie deosebita, avand un potential turistic extraordinar fiind retrasa in coasta muntilor Bucegi dar totusi usor accesibila. 
Accesul de face usor, statiunea Paraul Rece fiind legata de Predeal, la o distantt de 8 km, printr-o sosea modernizata, pe Drumul National 73A, Predeal - Paraul Rece - Rasnov. Deasemenea este amplasata la cativa kilometri de viitoarea autostrada A3 ce va traversa Romania si la aproximativ 30 km de viitorul aeroport international Brasov-Ghimbav.
Climat
Statiunea Paraul Rece are un climat montan tonic, cu veri racoroase si ierni friguroase. Temperatura medie anuala este de 5?C, temperatura medie a lunii iulie de aproximativ 15?C, iar cea a lunii ianuarie de -5?C. Precipitatiile insumeaza valori medii anuale de 900 mm. Ninsorile abundente si temperaturile scazute determina ca zapada sa persiste aproximativ 120 de zile pe an. Climatul statiunii este stimulant, cu presiune atmosferica scazuta, aerul fiind curat, bogat in radiatii ultraviolete, cu o ionizare puternica a atmosferei, remarcandu-se prin lipsa prafului si a factorilor alergeni. Conditiile climatului statiunii Paraul Rece recomanda statiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual, rahitismului, afectiunilor endocrine, tulburarilor de crestere la copii.
Potentialul turistic
Potentialul turistic este bogat si variat, elementele cadrului natural determinand o multitudine de obiective concentrate in diferite sectoare ale masivului Bucegi. Exista multe oportunitati de explorare a zonei si organizare de excursii si drumetii in orice sezon, accesand cu usurinta traseele din inima Bucegilor. Exista un traseu touristic ce pleaca din statiune, si anume Paraul Rece - Cabana Trei Brazi - Cheile Rasnovului - Dealul cu Mesteacan - Paraul Rece, fiind marcat cu crucea albastra. Din Paraul Rece drumul coboara spre Paraul Mic (Pietrosul), apoi urca versantul vestic al muntelui Moraru. De la Cabana Trei Brazi pana la Poiana Secuilor traseul merge drept, dari aici isi schimba directia spre nord-vest, pornind din spatele cabanei spre versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica. Drumul continua pe versantul vestic al Muchiei Oii. Se traverseaza Valea Tocilita, se coboara apoi pe drumul forestier de pe Valea Cheii si se urca spre Spinarea Calului, la est. In dreapta apei cotim pe dreapta, pentru a traversa Paraul Cheii printr-o vale si ajungem la Cheile Rasnovului. Pentru intoarcere se foloseste acelasi drum forestier si poteca de pe Valea Tocilitei, pentru ca apoi sa se urmeze traseul pe sub varful Dealul du Mesteacan (1.025 m), de unde se coboara intr-o poiana. Traseul continua spre sud-est, pe sub Culmea Morarului, traverseaza o poiana si coboara spre Cabana Secuilor. Drumul urca pana la cabana Trei Brazi (1.128 m), pentru ca apoi sa coboare peste Muntele Morarului pana la Paraul Pietrosu. De aici se urca un povarnis si se ajunge in statiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Remodelarea Turistica a Statiunii Paraul Rece.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!