Regiunea Subandina a Argentinei

Extras din referat Cum descarc?

Este localizat in nord-vestul Argentinei, la granita cu Chile (vest) si Bolivia (la nord). San Salvador de Jujuy (sud-est), este capitala provinciei.
Jujuy cuprinde cordilleri din Muntii Anzi, care au o inaltime de 5 000 de metri si sunt despartiti de portiunea estica a Podisului Atacama ( 3.500 m) care coboara spre est si formeaza intervale si vai sub-andine. Acestea sunt drenate de sistemul raurilor Rio Grande-San Francisco.
Cheile Humahuaca, in partea de nord-vest a sistemului, sunt un canion pitoresc cu directie nordica de-a lungul raului Grande din San Salvador de Jujuy. Cheile istorice au fost importante ca o ruta comerciala prin Podisul Atacama catre Bolivia si Peru si au fost desemnata sit al Patrimoniului Mondial UNESCO in 2003.
In ciuda diferitelor zone, terenul provinciei este in principal arid si semi-desert, cu exceptia vaii El Ramal a raului San Francisco. Diferenta de temperatura intre zi si noapte este mai mare in zonele mai inalte, iar precipitatiile sunt rare in afara zonei temperate a raului San Francisco.
O mare parte din resursele minerale (zinc, cupru, staniu si plumb) ale Argentinei sunt situate in Jujuy. Cu toate acestea, instalatiile inadecvate de transport si scaderea preturilor la nivel mondial au impiedicat dezvoltarea sectorul minier 
Agricultura comerciala se bazeaza in special pe trestia de zahar si tutun, dar si leguminoase. Terenurile agricole se intind in mare masura in vaile raurilor San Francisco si Grande. 
Aproximativ 20 de capele rurale neadornate, care dateaza din secolele 16-18, sunt prezente in Cheile Humahuaca si pe Podisul Atacama. Cheile si zona inconjuratoare sunt o destinatie turistica majora. 
Populatie (2001)- 611,888; (2010) 673307.
Nord-vestul Argentinei. Este situat la sud-vest de Chile, la nord de Bolivia, si la nord-est de Paraguay. Capitala provinciei este orasul Salta.
In partea sud-vestica a provinciei, cordillerele inalte din Muntii Anzi, separate de platouri mari cu o suprafata de 3500 de metri (platoul Atacama), coboara din Cordillera Orientala Andina prin quebradas (rauri adanci si largi care erau istoric importante ca trasee de patrundere in cele mai inalte regiuni ale Anzilor) in vai si campia joasa Gran Chaco. 
Cateva rauri mici, dintre care Bermejo, se scurg in regiunea Gran Chaco.
Platoul este casa unui mic numar de indieni Colla.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regiunea Subandina a Argentinei.pptx

Bibliografie

Encyclopedia Britannica Online., Encyclopedia Britannica Inc., 2017.Web., accesat 26 noiembrie 2017 (<Https://www.britannica.com)
Tirla L., ,,Geografia Continentelor, America, Africa si Antartica", Bucuresti, 2015, material nepublicat.
Matei H. si altii, Enciclopedia americilor, ed. Meroia, 2003, Bucuresti


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!