Redactarea Planului Topografic

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Realizarea reprezentarilor suprafetei terestre prin planuri si harti topografice, se bazeaza pe utilizarea corecta a sistemelor de proiectie cartografice. 
Planul este o reprezentare cu aceleasi caracteristici ca si harta, diferentele constand in faptul ca reda o suprafata mai mica de teren, insa cu mai multe detalii si cu o mare precizie.
Deoarece scara mare nu permite redarea unei suprafete intinse de teren, portiunile terestre reprezentate se considera plane, deci nu se tine cont de sfericitatea pamantului.
Scopul lucrarii
Planurile topografice reprezinta gama cea mai larga in cadrul lucrarilor de topografie clasica si inginereasca. Acestea se pot intocmi pentru diferite scopuri, cum ar fi:
- pentru autorizatia de construire; 
- pentru autorizatia de desfiintare; 
- pentru dosarul de intrare in legalitate; 
- pentru autorizatia de racord apa/canal/gaz/electric; 
- pentru inchiriere teren; 
- pentru concesionare teren; 
- pentru scoaterea terenului din circuitul agricol; 
- pentru obtinerea ordinul prefectului; 
- pentru atribuire numar postal; 
- plan de urbanism general (PUG); 
- plan de urbanism de detaliu (PUD); 
- plan de urbanism zonal (PUZ); 
- planuri de situatie; 
- planuri topografice digitale; 
- planuri topografice la diferite scari.
Definitie
Planurile topografice sunt reprezentari grafice conventionale, abstracte, in plan, analogice (pe hartie) sau digitale (CD, DVD etc.), precise, micsorate la scara, ale unei suprafete mici de teren, realizate cu un set de puncte, linii si suprafete definite prin pozitia lor intr-un sistem de referinta si intr-o proiectie cartografica.
Planul topografic este rezultatul ridicarilor topografice (numerice, fotogrammetrice si mixte), pe care elementele de pe suprafata topografica sunt reprezentate prin proiectiile lor orizontale, micsorate conventional, punctele fiind redate pe planul bidimensional atat in plan cat si altimetric (in spatiu), prin coordonatele X, Y si H.
Rezultate si discutii
In Romania planul topografic se intocmeste in Sistemul de proiectie Stereografic 1970 si in Sistemul de referinta Marea Neagra 1975.
Datorita dimensiunilor mici ale suprafetei cuprinse intr-un plan, curbura Pamantului este neglijata, iar proiectarea punctelor de pe suprafata terestra pe plan se face ortogonal.
Clasificarea planurilor topografice se efectueaza in functie de urmatoarele criterii:
- scara
- continut
- destinatie
- provenienta
- prezentare.
In functie de criteriul scara utilizata exista urmatoarele categorii de planuri: 
- topografice propriu-zise; 
- de situatie; 
- de detaliu.
Planurile topografice propriu-zise se intocmesc la scarile 1:20.000, 1:10.000 si 1:5.000 (ultimele numindu-se planuri topografice fundamental) si se caracterizeaza prin:
- sunt reprezentari conventionale ale unei portiuni din suprafata terestra care se utilizeaza in scopuri tehnice (organizare, proiectare, arhivare), datorita preciziei ridicate (planimetric si altimetric), a detaliilor continute si a scarii mari de reprezentare
- sunt utilizate ca planuri de baza in economie si cercetare stiintifica - in agricultura sunt folosite pentru: 
- intocmirea proiectelor de sistematizare si organizare a teritoriului;
- lucrari si cercetari pedologice; 
- evidenta funciara.
- necesita reprezentare diferita pe desen .


Fisiere in arhiva (1):

  • Redactarea Planului Topografic.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!