Probleme Privind Insuficienta Apei in Continentul African

Extras din referat Cum descarc?

Apa de pe Terra e o cantitate constanta, pe care nu o putem influenta, spre deosebire de alte resurse cum e pestele sau cheresteaua, pe care teoretic le putem inmulti, sau altele precum combustibilii fosili (carbune, petrol, gaz natural) pe care acum omenirea le reduce constant prin consum. Putem insa sa ii alteram calitatea si o facem din plin. Si chiar si cantitativ, desi teoretic ar fi pe pamant destula apa pentru omenire, pentru prezent si viitor, la o privire mai detaliata vedem ca ea este adesea e la locul nepotrivit, la timpul nepotrivit, in forma nepotrivita sau cantitatea nepotrivita pentru necesitatile noastre actuale, care au evoluat adesea ignorand faptul ca apa nu e oriunde oricand oricum si oricat la dispozitia noastra. Cu toate acestea, omul modern incearca sa ajusteze acesti factori in interesul sau si sa determine unde, cand, cata si ce fel de apa sa existe si sa ii serveasca interesele. El trece prea adesea cu vederea ca si chiar intr-o conceptie antropocentrista, resursele Terrei - inclusiv apa - nu sunt o mostenire de la parinti ci doar un imprumut de la copii nostri, iar intr-una mai ecologica noi suntem doar simpli beneficiari fericiti ai apei, alaturi de alte specii. 
Problemele privind insuficienta apei in Africa sunt multe si variate. Un numar de factori socio-economici, cum ar fi saracia, explozia numerica a populatiei si lipsa de date hidrologice si auxiliare, sunt la originea acestor probleme. Seceta si variabilitatile climatice agraveaza vulnerabilitatea continentului si face sa apara o mare problema si provocare in privinta resurselor de apa. Nivelurile inadecvate de acoperire a serviciilor de alimentare cu apa atat in comunitatile urbane cat si in cele rurale, sunt insotitoare de numeroase riscuri de sanatate. Cele mai mari probleme examinate sunt: diminuarea resurselor de apa dulce pe cap de locuitor, gestionarea proasta 
si ineficienta de utilizare pe termen lung a acesteia. Concluzia este ca stiintele hidrologice, sociale si de inginerie, au un rol important de jucat in ramurile economice africane pentru a depasi problemele devastatoare privind apa, cu care se confrunta de decenii si cu care se vor intalni si pe viitor.
Un numar de factori socio-economici si environmentali au creat conditii care aduc un nivel ridicat de vulnerabilitate in Africa. Clima si hidrologia sunt probleme ce abunda ca extreme, coexistand de multe ori in aceleasi domenii. 45% din Africa este arida si extrem de arida, 25% este semiarida, lasand doar 33% teren sub-umed sau umed. Chiar si aceasta din urma este in proces de amenintare, prin fenomene de secete severe si persistente, frontierele deserturilor fiind extinse in fiecare an, prin procese de desertificare. In Africa, acumularea de apa si deficiturile ecologice de peste aproape 4 decenii de seceta, au predispus mediul la un nivel ridicat de vulnerabilitate.
Problemele privind apa in Africa sunt multe si complexe; printre acestea se numara urmatoarele:
- Variabilitatea climatului;
- Deficitul de apa determinat de presiunea cresterii demografice precum si cresterea standardelor de viata;
- Cresterea costurilor de aprovizionare cu apa ca si sursele mai usor accesibile, dezvoltate pe deplin in regiunile urbane;
- Nivelul scazut de acoperire a serviciilor de furnizare a apei pentru utilizarea pe piata interna si industrie


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme Privind Insuficienta Apei in Continentul African.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!