Prezentarea Brașovului

Cuprins referat Cum descarc?

I. Introducere 3
II. Asezare geografica 4
III. Clima 5
IV. Relief 6
V. Soluri 9
VI. Vegetatie 10
VII. Fauna 12
VIII. Turism 13
IX. Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere
Brasov (in germana Kronstadt, maghiara Brasso, latina Brassovia/Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron?tadt sau Brassov, intre 1950 si 1960 Orasul Stalin) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, Romania. 
Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. 
Detine titlul de oras-martir. Potrivit recensamantului din 2002, are o populatie de 284 596 locuitori. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunand de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patronul orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contrafortii Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, avand stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.
In acest oras a fost confectionata si instalata o copie a ,,Statuii Lupoaicei" (,,Lupa Capitolina"), simbolul latinitatii poporului roman.
Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International ,,Cerbul de Aur", ce se tine aproape in fiecare an in centrul orasului
Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice si culturale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Brasovului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!