Prezentare demografică a Republicii Cehe

Extras din referat Cum descarc?

Denumire oficiala: Republica Ceha (Ceska republika)
Limba oficiala: limba ceha
Suprafata: 78 864 km2
Populatie: 10,3 milioane
Minoritati: slovaci, polonezi, nemti, romi, maghiari
Densitatea populatiei: 129 locuitori/km2
Religie: 32% catolici, 60% fara confesiune
Capitala: Praga (1.213.800 locuitori)
Republica Ceha este o tara dezvoltata, cu o bogata cultura si istorie, cu identitate proprie si oameni cultivati. Constituie un partener credibil in relatiile comerciale, membru respectat in organizatiile internationale si partener onorabil in comunitatea europeana.
Regiuni 
Republica Ceha este formata din 14 regiuni, inclusiv capitala Praga. Regiunile au conducere autonoma aleasa in urma alegerilor directe la care participa cetatenii regiunii, 77 judete, 6249 localitati (din care 526 orase).
Evolutia populatiei Rep. Ceha 1960-2011
Observam ca populatia Cehiei intre 0-14 ani inregistreaza in prezent o scadere la 13% pe cand in anul 1960 populatia pe aceasta categorie de varsta era in crestere cu 25%, iar populatia cuprinsa intre 15-64 de ani se mentine intre 65-70% pe tot parcursul anilor.
Se remarca, deci un proces de imbatranire demografica a populatiei, in primul rand datorita scaderii rapide a natalitatii la 100 de copii revin 90 de pers de peste 65 de ani.
Densitatea
129 locuitori pe km2, la fel ca in Danemarca, dar mai mica decat in UE unde 175 de locuitori traiesc pe km2. 77% din populatie locuieste la orase, adica cu 5% mai mult decat media din UE. Majoritatea oraselor cu importanta regionala numara cca 100 000 de locuitori, iar structura populatiei lor este foarte veche, deoarece in majoritatea lor, oraselor au fost fondate in evul mediu. In mediul rural se remarca o densitate mai mare in partea de est a tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Demografica a Republicii Cehe.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!