Predeal

Extras din referat Cum descarc?

Oras in centrul Romaniei (judetul Brasov), situat intre izvoarele riurilor Prahova si Timis, in pasul Predeal, la poalele nord-estice ale Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), si cele nord-vestice ale Muntilor Baiu (Carpatii Orientali), la o altitudine intre 1040 si 1110 m, la 25 de km sud de municipiu Brasov, la 147 de km de capitala Romaniei, Bucurest; populatia 7949 locuitori (la 1 iulie 1991).
Predeal situare geografica: Latitudine nordica: 45? 30'
Longitudine estica: 25? 26'
Clima: continental-moderata
Suprafata: 58,4 Km?
Populatie: 5642
Religie: 92,5% ortodoxa, 4,5% romano-catolici
Localitati componente: 
- Predeal
- Paraul Rece
- Timisul de Jos
- Timisul de Sus
Acces: 
- Cale ferata Bucuresti-Brasov: km 140
- Auto DN 1; E 60: km 143 
Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna. Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase ( temperatura medie in iulie este de 15?C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5?C). Temperatura medie anuala este de 5?C si media precipitatiilor de 1000 mm anual. Stratul de zapada dureaza peste 100 de zile anual. Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor. Statiunea dispune de multe hoteluri si vile moderne,


Fisiere in arhiva (1):

  • Predeal.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!