Praga

Extras din referat Cum descarc?

Un oras turistic in toata regula asezat peste raul Vltava, plin de locuri istorice care sunt atat de bine conservate, incat ai impresia ca ai gresit secolul atunci cand ti-ai setat masina la drum 
Este capitala Republicii Cehe.  Orasul este situat pe raul Vltava, in Boemia centrala si are aproape 1,2 milioane de locuitori,. Din 1992, centrul istoric al Pragai a fost inclus pe lista UNESCO. Praga este un oras de poveste, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa si poate din intreaga lume. Numita "Orasul magic", "Orasul celor o suta de turnuri", "Orasul de aur" sau " Parisul estului", este plina de stradute inguste si parcuri imense, case si turnuri pentru care vremea pare a sta in loc. Praga mai poate fi numita si o capitala a bijuteriilor de chihlimbar si a cristalurilorAstazi o putem numi nu doar o capitala a tezaurilor arhitecturale, ci si o capitala a ... berii! Caci da, in Cehia gasesti cea mai grozava bere cu cel mai grozav pret: de numai 1Euro halba (cea ieftina). In Cehia berea nu este accizata.Asezata pe cinci dealuri, asemeni Romei antice si intinzandu-se de un mal si de altul al raului Vltava este orasul de bastina a mari personalitati precum Albert Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak, Kafka si Jan Hus. Capitala Boemiei, vrajeste calatorul din orice timp.
Momente importante ale istoriei Pragai :
- 870   fondarea Castelului Praga
- 1085 Praga devine capitala primului rege ceh Vratislaus al II-lea al Boemiei
- 1346 domnia lui Carol al IV-lea - Praga devine capitala Sfantului Imperiu Roman
- 1348 Este fondata Universitatea din Praga - Universitatea Carol
- 1419 Prima defenestratie de la Praga
- 1583 Domnia lui Rudolf al II-lea - Praga este pentru a doua oara capitala Sfantului Imperiu Roman si devine centru cultural al Europei
- 1618 A doua defenestratie de la Praga declanseaza razboiul de treizeci de ani
- 1741 Ocupatia franco-bavariana a orasului
- 1744 Ocupatia prusaca a orasului
- 1918 Praga devine capitala Cehoslovaciei dupa primul razboi mondial
- 1922 Este creata Marea Praga prin unificarea Pragai cu suburbiile sale si cu oraselele invecinate
- 1993 Praga devine capitala noului stat independent Republica Ceha.
De la caderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa si din lume. Praga este pe locul al saselea in topul celor mai vizitate orase europene dupa Londra, Paris, Roma, Madrid si Berlin.
Centrul istoric, numit Orasul Vechi, include numeroase monumente precum faimosul ceas astronomic asezat in Piata Centrala, teatrul neoclassic unde piesa Don Giovanni de Mozart a fost pusa pentru prima data in scena, precum si numeroase biserici, dar si Primaria.
Partea noua a orasului a fost contruita ca si o extensie a vechiului oras, in secolul XIV. In prezent are un aer modern, in ciudata tuturor secolelor care au trecut. Merita vizitata Piata Welceslas langa Muzeul national.
Orasul de Jos, situat pe partea cealalta a raului fata de centrul orasului e ornamentat cu frumoase strazi si biserici, dintre care Biserica Sfantului Nicolae e cea mai faimoasa. Tot aici se gaseste si Zidul Lennnon care era pe vremuri motiv de iritare pentru regimul comunist.
Casa dansatoare sau Edificiul Fred si Ginger este una dintre cele mai fascinante expresii arhitectonice din Praga.
Vysehrad un castel vechi care merita vazut. 
Petrinska rozhledna o versiune mai mica a turnului Eiffel, asezat pe culmea dealului. 
Andel este un cartier modern cu multe magazine si restaurante.
Zizkov este un turn de 216 metrii care ofera o foarte buna panorama a orasului.
Giganticul metronom este un monument urias ridicat in locul unui monument


Fisiere in arhiva (1):

  • Praga.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!